Mainos

Nämä syövät johtavat kaikkein todennäköisimmin kuolemaan

Tilastojen valossa tietyt syöpätyypit on erityisen vaikea parantaa.

Syöpäjärjestöjen raportista ilmenee, mitkä syövät johtavat erityisen todennäköisesti kuolemaan. Raportin on laatinut Suomen Syöpäjärjestöjen erikoistutkija Karri Seppä.

Tietyt syövät on erityisen vaikea parantaa

Suomalaisten syöpäpotilaiden elossaololuvut ovat sekä Euroopan että koko maaailman mittakaavassa huippuluokkaa. Moni syöpädiagnoosin saanut pystyykin Suomessa jatkamaan hoitojen jälkeen elämäänsä terveenä.

– Osa syövistä on kuitenkin yhä sellaisia, että niitä on erittäin vaikea parantaa. Tällaisia syöpiä ovat muun muassa keuhkojen, maksan, sappirakon ja haiman syövät, raportissa todetaan.

Haimasyöpä on yksi kuolettavimmista syövistä. Haimasyöpään sairastuneista potilaista vain viisi prosenttia elää viisi vuotta syövän toteamisesta. Nykyaikaisten hoitojen avulla myös levinnytkin haimasyöpä saadaan pidettyä jonkin aikaa kurissa ja elossaololuvut paranevat, vaikka potilas lopulta kuoleekin syöpään.

Maksa-, sappirakko- ja haimasyövässä yhden vuoden elossaololuku onkin Suomessa parantunut merkittävästi, mutta keuhkosyövässä ennuste on parantunut vain hieman kahden viimeisimmän vuosikymmenen kuluessa. Syöpäpotilaiden elossaololukuihin vaikuttaa voimakkaasti se, onko syöpä levinnyt, kun se diagnosoidaan. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.