Nämä ovat syksyn trendikkäimmät kampaukset: Älä häpeä hätäponnaria!

Syksyn kampaustrendit eivät vaadi hiuksenhienoa tarkkuutta tai kieli keskellä suuta -työskentelyä: luovuutta saa käyttää, eikä hätäponnariakaan tarvitse hävetä.

Syksyn meikki- ja kynsitrendien ohella on myös aika kiinnittää katse hiuksiin. Muun muassa PMMP-yhtyeen luottohiusstylistinä toiminut Mariela Sarkima vinkkaa, että syksyn trendikampauksia tehdessä ei tarvitse olla kieli keskellä suuta, vaan kampauksen voi loihtia jopa rennoin rantein.

– Tämän syksyn hiustrendeissä avainsana on "helppo". Kampaukset saavat olla kotikutoisia, luovia do it yourself -lookeja. Myös erilaisia viritelmäkampauksia on näkynyt paljon catwalkeilla, Sarkima kuvailee.

– Minusta on myös hienoa, että niin sanotusta "hätäponnarista" on tullut kuuminta hottia. Hätäponnarin ei tarvitse olla sellainen niskaan liiskattu likainen tukka: ota kuivashampoo kehiin, tee pientä nykeröponnaria ja kampauksesta tulee heti mielenkiintoisen näköinen!

Kampauksen ei siis tarvitse olla hurjan siisti ja tip top -kunnossa, josta näkee jo kaukaa kampaajan napakan kosketuksen.

– Juhlakaudella kampaukset kuitenkin muuttuvat heti näyttävimmiksi, hiustaiteilija vinkkaa.

Kauneuden ammattilainen mainitsee myös vahvoiksi trendeiksi twistit ja loopit, jotka ovat olleet jo viime syksystä asti muotia punaisella matolla etenkin pitkähiuksisten tähtien parissa.

– Twistien ja loopien ideana on, että osaa hiuksista kieputetaan ja kiinnitetään esimerkiksi ylös tai sivulle. Banaaninutturakin on ikään kuin pystyyn kieputettu poninhäntä, Sarkima kuvailee.

– Yksi idea on laitattaa saparot ja vähän kihartaa niitä esimerkiksi solmuilla ja twisteillä – eli laittamalla täyteen hökötyksiä!

Hökötyksiä, lettejä ja ampiaispesiä

Hiusstailaaja Nadja Jarrah-Aalto kertoo, että letit jatkavat voittokulkuaan syksyllä. Lettejä näkee sekä poninhännissä että vapaana: myös pienemmät lettikuviot ovat edelleen suosittuja.

Lettien ohella myös pehmeät linjat sekä isot muodot ovat vahvoja trendejä.

– Muotia ovat myös banaaninutturat, jonka alla voi olla kiharapohja jotta nuttura näyttää isolta ja pyöreältä, aivan kuin ampiaispesältä, Jarrah-Aalto kertoo.

Banaaninuttura on yleisesti juhlakampaus, jossa sivuilta taakse vedetyt hiukset kierretään banaanimaiseksi tötteröksi.


Jos "hökötykset" tuntuvat vierailta, odota vain mitä on luvassa syksyn hiusvärien kanssa!

Muita syksyn 2013 trendejä:

Lisää hiustrendejä ja -vinkkejä:

Katso myös: Trendikkäät hiusmallit syntyvät helposti kotona


AVA / Katri Koskinen

Kuvat: GettyImages

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja