Nämä neljä toimenpidettä auttavat välttämään yllättäviä rengasrikkoja tien päällä – tee jo tänään!

Näin tarkistetaan auton rengaspaineet 3:48
Oikeat rengaspaineet ovat yksi olennaisimmista renkaiden kuntoa ylläpitävistä asioista. Autoliiton ohjevideo esittelee kahden erilaisen rengaspaineiden taristuslaitteen toimintaperiaatteen sekä mitä kaikkea tarkistuksessa kannattaa ottaa huomioon.

Renkaiden yllättäviä vaurioitumisia voi ennaltaehkäistä pitämällä kumeista hyvää huolta silloin, kun ne ovat vielä kunnossa.

Rengasketju Vianor kertoo tiedotteessaan, että renkaiden elinikää voi pidentää ja niiden vaurioitumiselta välttyä huolehtimalla, että renkaissa on suositusten mukaiset rengaspaineet.

– Liian alhaiset paineet saavat renkaat kulumaan nopeammin ja rikkoutumaan helpommin. Rengaspaineet pitäisi tarkistaa kerran kuussa sekä silloin, kun autossa on tavallista raskaampi kuorma, Vianorin kuluttajakaupan johtaja Vesa Laitinen kertoo yhtiön tiedotteessa.

Oikeiden rengaspaineiden lisäksi on hyvä tarkistaa renkaat aina välillä silmämääräisesti. Sen lisäksi, että silloin kannattaa tarkastaa renkaiden kuluminen, on silloin hyvä myös poistaa isoimmat kivet etenkin kumien pääurista. Mikäli kivien antaa olla renkaissa kuukausitolkulla, voivat ne ajan mittaan porautua syvemmälle renkaaseen.

Mikäli silmämääräisestikin havaitsee renkaiden kuluneen epätasaisesti, voi se kieliä ongelmista esimerkiksi iskunvaimentimissa tai ohjauskulmissa.

Laitisen mukaan myös väärän kuormitusluokan renkaiden käyttäminen aiheuttaa tavallista nopeampaa renkaiden kulumista ja voi johtaa renkaiden vaurioitumiseen.

Lue alta Vianorin vinkit, joilla renkaan käyttöikää voi pidentää ja samalla välttyä yllättäviltä rengasvaurioilta.

4 vinkkiä yllättävän rengasvaurion ehkäisemiseen

  1. Rengaspaineet kuntoon. Liian alhaisilla paineilla renkaat kuluvat nopeammin ja rikkoutuvat helpommin. Tarkista ilmanpaineet kerran kuussa ja silloin, kun kyydissä on tavallista isompi kuorma.
  2. Poista aina silloin tällöin isommat kivet renkaiden pääurista. Ajan mittaan kivet voivat porautua yhä syvemmälle renkaaseen, mistä voi seurata renkaaseen vaurio.
  3. Tarkasta renkaiden kuluneisuus säännöllisesti. Jos renkaat ovat kuluneet epänormaalisti, saattaa esimerkiksi iskunvaimentimissa tai ohjauskulmissa olla vikaa.
  4. Varmista, että käytät kuormitusluokaltaan autoosi sopivia renkaita. Vaadittu kuormitusluokka löytyy auton rekisteriotteesta, ja rengasmerkinnän viimeinen numero kertoo renkaan kuormitusluokan. Esimerkiksi merkinnässä 205/55 R 16 94 V XL kuormitusluokka on 94.

Lähde: Vianor

Lue myös:

    Uusimmat