Nämä julkkikset laittoivat korkin kiinni – katso lista

MTV3.fin Viihdeuutiset kokosi epävirallisen listan julkisuuden henkilöistä, jotka ovat luopuneet alkoholista.

The Rasmus -yhtyeen laulaja Lauri Ylönen kertoi Me Naiset -lehden haastattelussa lopettaneensa alkoholinkäytön, kun hänestä tuli isä muutama vuosi sitten. Ylönen sai avovaimonsa, PMMP-yhtyeen Paula Vesalan kanssa Julius-pojan huhtikuussa 2008. Ennen pojan syntymää muusikko eli pitkitettyä nuoruutta, johon kuului bändielämä ja kiertäminen The Rasmuksen kanssa ympäri maailmaa.

Pitkitetty nuoruus tuli kuitenkin päätökseensä, kun esikoispoika syntyi. Entinen elämä sai jäädä taakse ja Lauri laittoi korkin kiinni.

– Kun minusta pari vuotta sitten tuli isä, elämääni tuli uutta ryhtiä. Ennen saatoin valvoa aamuseitsemään, mutta nyt herään samaan aikaan leikkimään lapseni kanssa. Lopetin myös alkoholinkäytön. Tajusin, että on minun vastuullani hoitaa pojalleni yhtä hieno lapsuus kuin itsellänikin oli.

Martti Syrjä

Eppu Normaali -yhtyeen keulahahmona tunnettu Martti Syrjä kertoi Ylen Mansikkapaikka -ohjelmassa vaikeasta raitistumisestaan. Syrjä pyristeli eroon alkoholista 2000-luvun alussa.

Hän kertoi ohjelmassa alkoholin liittyneen vahvasti rockelämään 1980-luvulla.

– Ei ollut paljon huolta huomisesta. Juominen oli niin elämäntavallista, että sitä ei ymmärtänyt epätavalliseksi. Kun oli muutenkin elänyt epätavallista elämää, niin eihän sitä ymmärtänyt, että on epänormaalia olla aamusta iltaan alkoholin vaikutuksen alaisena.

Syrjä tunnustaa pyristelleensä alkoholista eroon ainakin kahdeksan vuoden ajan ennen kuin se onnistui. Korkki meni lopullisesti kiinni vuonna 2004.

Olli Lindholm

Yö-yhtyeen keulahahmo Olli Lindholm laittoi korkin kiinni jo keväällä 2000.

Lindholm kertoi kesällä 2009 Iltalehdelle antamassaan haastattelussa alkoholin olleen aikoinaan niin huono isäntä, että hänen oli lopulta pakko lopettaa käyttö kokonaan.

– Viina oli minulle viisitoista vuotta enemmän tai vähemmän kaveri. Kyllästyin henkisesti ryyppäämiseen, työ tai rahat eivät ehtineet mennä. Ongelmat ovat edelleen samat, mutta näen ne nyt raittiina eri tavalla, hän sanoo.

Pate Mustajärvi

Popedan keulahahmo Pate Mustajärvi on elänyt usean vuoden ajan ilman alkoholia.

– Join viime kesänä niin ison pullollisen viinaa, että taisin samalla juoda myös tämän, tulevan ja sitä seuraavankin kesän pullon, Mustajärvi tuumi vuonna 2007.

Heikki Silvennoinen

Muusikko ja Kummeli-koomikko Heikki Silvennoisen korkki on pysynyt kiinni jo toistakymmentä vuotta.

Juominen loppui, kun kankkuset alkoivat olla henkisesti liian kovia. Alkoholi veti myös sosiaaliset kuviot hatariksi.

Muusikot kuuluvat niihin viimeisiin ammattiryhmiin, joiden sallitaan tehdä töitä päihteiden vaikutuksen alaisena. Heikki on sitä mieltä, että jos soittaja ei pysty humalassa hoitamaan työtään, hänelle ei tarvitse maksaa palkkaa.

– Juopottelu meni liian pitkälle, Heikki Silvennoinen sanoi Ilta-Sanomissa vuonna 2007.

Carl Danhammer

Suomalainen julkkisliikemies Carl Danhammer jätti viinan ja laihtui sen myötä 70 kiloa. Alkoholinkäytön Danhammer jätti loppuvuodesta 2008.

– Olen kuin uusi ihminen. Panin korkin kiinni. Työni puolesta vedin 20 vuotta viinaa joka päivä. Ajattelin, että eiköhän kiintiö ole täynnä. Ei kenenkään kroppa kestä paria pulloa kossua päivässä. Siksi tein lopun. Henki olisi varmasti mennyt, mutta nyt olen kuin uusi ihminen. Tuolloin painoin 160 kiloa. Nyt painan enää 89 kiloa, Carl Danhammer kertoi MTV3.fin Viihdeuutisille toukokuussa .

Juha Vuorinen

Juoppohullun päiväkirjat kirjoittanut kirjailija Juha Vuorinen luopui alkoholista jouduttuaan pahaan autokolariin. Kolarissa Vuorisen auto luisui kärkikolmion takaa hiekkarekan alle.

Alkoholinkäyttö oli Vuoriselle tuttua vielä 1980-luvulla hänen työskennellessä matkustajalaivalla viiden vuoden ajan.

– Laivalla opin ryyppäämään. 1980-luvulla laivan henkilökunnalla ei vielä ollut viinankäytössä nollatoleranssia, Vuorinen muistelee Ilta-Sanomissa syyskuussa 2010.

Vuoden 1995 autokolari kirkasti Vuoriselle monta asiaa. Hän päätti lopettaa alkoholinkäytön. Siitä seurasi, että hän kirjoitti Juoppohullun päiväkirjat.

Samuli Edelmann

Näyttelijä-laulaja Samuli Edelmann hakeutui alkoholistiparantolaan 2000-luvun alussa kyllästyttyään viinanhuuruisen elämään ja itsetuhoisiin tempauksiin.

Tommi Liimatainen

Hype Records levy-yhtiön omistaja, Negativen manageri ja yhtyeen laulajan Jonne Aaronin veli Tommi Liimatainen on ollut kuuden vuoden ajan käyttämättä alkoholia.

– Olen aina sanonut rokkibändien kanssa työskennellessäni, että ilman viinaa saa parhaat naiset ja kriitikoilta parhaat arvostelut, Tommi kertoi MTV3.fin Viihdeuutisille.

Ville Laihiala

Sentencedin entinen vokalisti, nykyään Poisonblackin keulahahmona tunnettu Ville Laihiala on pitänyt korkin kiinni vuoden päivät.

Laihiala tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta helmikuussa 2010 Oulun käräjäoikeudessa 80 päiväksi ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi mies sai 40 päiväsakkoa, joista maksettavaa kertyy yhteensä 240 euroa. Laihiala ajoi joulukuussa 2009 henkilöautoa kortitta ja 2,49 promillen humalassa.

He ovat absolutisteja

Jenni Pääskysaari

Juontaja Jenni Pääskysaari on kertonut luopuneensa alkoholin käytöstä jo nuorena ilman mitään sen kummempaa syytä.

– Lopetin alkoholin juomisen joskus parikymppisenä ilman suuria periaatteita, ongelmia tai väärinkäyttöä. Se ei vain ollut juttuni, hän totesi Evita-lehden haastattelussa.

Anssi Kela

Muusikko Anssi Kela on kertonut olleensa absolutisti koko elämänsä.

– Olisin ottanut, jos olisi tehnyt mieli, mies summasi alkoholittomuutensa taustoja toukokuussa 2008 Ilta-Sanomille.

Sipe Santapukki

Apulannan rumpali Sipe Santapukki on tunnustautunut sekä kasvissyöjäksi että päihteiden suhteen täysin absolutistiksi.

– Tai no, kahvia tulee joskus juotua, rokkari tunnusti Vegaaniliiton verkkojulkaisulle. Samassa yhteydessä hän kertoi uskovansa, että omalla esimerkillä vaikuttaminen on ehkä kaikkein voimakkain tapa vaikuttaa eläinten ja ihmisten ajatusmaailmaan.

Eero Heinonen

The Rasmuksen basisti Eero Heinonen on ollut absolutisti reilut kymmenen vuotta, aina ylioppilaaksi kirjoittamisestaan saakka.

– Alkoholi ei ole edes hyvää, se maistuu happamalta. Välillä muutkin bändin jätkät päättävät olla osan rundista ilman viinaa. Minun puolestani he kuitenkin saavat bilettää, jos siltä tuntuu. Välillä on kiva mennä istumaan iltaa kavereiden kanssa, Eero kertoi muutama vuosi takaperin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat