Kirja: Lauri Ylönen päätyi juhlaillan päätteeksi nukkumaan hautausmaalle – seuraavana päivänä ikuistettiin tärkeä otos, joka muistetaan yhä

6:05
Miltä UMK-voitto maistuu? Suorassa haastattelussa The Rasmus

Lauri Ylönen muistelee The Rasmuksen urasta kertovassa uutuuskirjassa erästä bileiltaa, joka päätyi hautausmaalle.

The Rasmus kuuluu Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin yhtyeisiin ja nyt bändin tarina on kirjoitettu kansien väliin. Kirjan on kirjoittanut Ari Väntänen.

Rasmuksen keulakuva Lauri Ylönen muistelee kirjassa 2000-luvun alkua, kun bändiltä ilmestyi jättihitti F-F-F-Falling. Singlen kansikuva otettiin Tukholmassa ja juuri edellisenä iltana Ylönen päätti lähteä Tukholman yöhön juhlimaan. Lopulta väsymys vei juhlaillan jälkeen voiton ja hän meni nukkumaan hautausmaalle.

– Hain roskiksesta lehtiä, levitin ne jonkun viimeisen leposijan päälle ja nukuin haudalla jonkin aikaa. Aurinko herätti mut aika pian, ja hivuttauduin läheiselle rautatieasemalle penkille lepäämään. Vartija herätti mut ja käski poistua. Kävelin seuraavalle penkille nukkumaan, ja vartija tuli taas häiritsemään. Tätä jatkui, kunnes aseman kaikki penkit oli käyty läpi, ja sitten lähdin kuvauksiin, Ylönen kertoo kirjassa.

Bändikaverit odottivat kameramiehen kanssa, missä Ylönen viipyy.

– Ei kuulunut, ei näkynyt, ei vastannut puhelimeen, yhtyeen rumpali Aki Hakala sanoo kirjassa.

– Lopulta Lauri tuli ihan mattinykäsenä mestoille ja sanoi: ’Okei, otetaan se kuva. Mitä te mökötätte?’ Siihen aikaan selvittiin monista tilanteista nuoren miehen innolla ja juopon tuurilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja