"Varmat" huhut iPhone 7 -mallista – näin paljon se maksaa

Seuraava iPhone julkistetaan todennäköisesti tulevana syksynä. Näitä ominaisuuksia siltä oletetaan.

Uusimmasta iPhone 7 -puhelimesta on liikkunut paljon huhuja, joiden perusteella voimmekin arvailla, millainen omenaperheen seuraavasta jäsenestä oikein kuoriutuu.

Tech Insider kokosi listalle todennäköisistä uudistuksia, joita tultaisiin näkemään seuraavassa mallissa. 

1. Ensinnäkin: mallin nimeksi tulee iPhone 7

Tätä ei ole varmistettu, mutta mitä arvattavimmin puhelimen nimi tulee olemaan juurikin tämä.

2. Puhelimesta tulee kaksi eri kokoa

Kuten kutosessakin, tulee iPhone 7 todennäköisesti olemaan 4,7 tuuman näytöllä. Edeltäjänsä mukaisesti seiskasta tullaan näkemään myös Plus-versio 5,5 tuumaisella näytöllä.

3. Puhelimen kamera on varustettu kahdella linssillä

Kaksilinssisestä kamerasta on huhunnut muun muassa tunnettu analyytikko Ming-Chi Kuo. Kameran vahvuuksia olisivat parempi zoomaus, hämäräkuvaus sekä täten puhelimen ohuempi rakenne.

4. Plussasta todennäköisesti kaksi versiota

Analyytikko Ming-Chi Kuo on myös arvellut, että iPhone 7 Plus -mallista tulee myös kaksilinssisellä kameralla varustettu versio.

5. Puhelimen takakamerasta tulee litteämpi

Ulostyöntyvä linssi tulee todennäköisesti litistymään iPhone 7 -mallissa. Kutosen ulkoneva linssi sai paljon palautetta käyttäjiltä.

6. Puhelin ei ole metallia

Apple on käyttänyt aiemmin lasia, muovia tai metallia laitteissaan, mutta seuraavan iPhonen materiaalin on arveltu olevan jotain uutta seosta. Sen enempää ei ole tiedossa, mutta materiaali tulisi todennäköisesti näyttämään ja tuntumaan laadukkaammalta kuin iPhone 6:ssa käytetty alumiini.

7. Valkoiset ”muoviantennit” jäävät pois

Niin kutsutut muoviantennit eli valkoiset muoviset raidat puhelimen takakannen ylä- ja alaosissa tulevat jäämään pois. Muoviantennit ovat tuttu näky iPhone 6- ja 6s -malleista. Raidat ovat välttämättömiä metallisissa rungoissa, mutta uuden materiaalin käytön vuoksi tarpeettomia iPhone 7:ssa.

8. Vanhat nappikuulokkeet eivät enää sovi

Kuulokeliitännän tulee huhujen mukaan poistumaan uudesta iPhone 7 -puhelimesta. Jos näin tosiaan on, jäävät vanhat kuulokkeet käyttämättä. Musiikin kuunteluun tarvittaisiin silloin joko Bluetooth-kuulokkeet tai kuulokkeiden täytyisi sopia latausreikään.

9. Puhelin on entistä ohuempi

Edellä mainitun kuulokeliitännän poistuminen voi johtua juurikin siitä, että iPhone 7:stä halutaan entistä ohuempi.

10. Puhelimessa kaksi kaiutinta

Kuulokeliitännän poistuminen toisi lisätilaa puhelimen alaosaan. Huhujen mukaan tyhjä tila paikattaisiin toisella kaiuttimella.

11. Puhelimen vakiovarusteena langattomat nappikuulokkeet

Jos vanhat kuulokkeet johtoineen jäävät historiaan, tulee ne todennäköisesti korvaamaan langattomat nappikuulokkeet.

12. Lataus onnistuu langattomasti

Seuraavan iPhonen lataus onnistuisi varmaankin langattomasti. Näin myös latausliitännän käyttö musiikin kuunteluun ei estyisi silloinkaan, kun puhelinta täytyisi ladata.

13. Puhelin olisi vesitiivis

Ja edelleen: kun kuulokeliitäntä poistuisi, olisi puhelin entistä vesitiiviimpi. Yhdistettynä uuteen materiaaliin vesitiiviys on taattu.

14. Parempi äänenlaatu

Uusimpaan malliin saattaa tulla ohjelmisto, joka parantaa äänenlaatua.

15. Uusi A10-suoritin entistä tehokkaampi

Nykyisessä iPhone 6s -mallissa on A9-suoritin, mikä tekee puhelimesta markkinoiden tehokkaimman. IPhone 7 -malliin on kaavailtu A10-suoritinta, joka on vieläkin tehokkaampi.

16. IPhone 7 saatavilla syyskuussa 2016

Viimeisimmät iPhone -mallit on julkaistu aina alkusyksystä ja samalla linjalla arvellaan jatkettavan myös seiskan kohdalla.

17. Hintaa vähintään 600 euroa

Aiemmat mallit ovat olleet Yhdysvaltain alkaen-hinnoiltaan noin 650 dollarin kieppeillä, joten myös iPhone 7 tulee todennäköisesti olemaan samaa hintaluokkaa.

IPhone 6 S maksaa Suomessa tällä hetkellä alkaen 759 euroa.

Lähde: Tech Insider

Lue myös:

    Uusimmat