Nämä Hollywood-tähdet ovat saaneet potkut työstään – "Pomoni sanoi, että juttelin liikaa asiakkaille"

Edes Hollywood-tähdet eivät ole immuuneja irtisanomisille.

MTV Uutiset julkaisee vuodenvaihteessa luetuimpia juttuja. Tämä artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 6.11.2021.

Useat Hollywood-tähdet ovat joutuneet irtisanotuiksi johtuen taiteellisten näkemysten eroavaisuuksista, ajattelemattomien kommenttiensa takia tai ihan vain koska ovat tehneet työnsä huonosti, kertoo Us Magazine.

Potkut ovat napsahtaneet muun muassa popin supertähdelle Madonnalle, näyttelijä Julianne Moorelle, rap-artisti Snoop Doggille, näyttelijä Johhny Deppille sekä näyttelijänä ja rap-artistina tunnetulle Nick Cannonille.

Potkut asiattomien kommenttien takia

Laulaja Mariah Careyn ex-aviomiehenäkin tunnettu Nick Cannon joutui ongelmiin antisemitististen kommenttiensa takia, joita laukoi podcastissaan heinäkuussa 2020. 

ViacomCBS antoi miehelle potkut Cannon's Class -podcastista ja tiedotti, ettei yhtiö hyväksy minkäänlaista kiihkoilua. Yhtiö totesi tiedotteessaan, että Cannon lietsoi podcast-jaksossaan vihapuheita ja levitti antisemitistisiä salaliittoteorioita.

Samaan tapaan kuin Cannon, myös näyttelijä Roseanne Barr sai potkut nimikkokomediastaan rastististen kommenttien takia. 

Barr oli julkaissut Twitterissä halventavia kommentteja presidentti Barack Obaman neuvonantajana toimineesta Valerie Jarrettista.

Komediaa esittänyt ABC-kanava ilmoitti, etteivät Barrin kommentit edusta kanavan mielipidettä ja antoi naiselle porkut Roseanne-sarjasta. Sarja kuitenkin jatkui ilman Barria, muuttaen nimensä The Connersiksi. Barrin roolihahmo kuoli sarjassa.

Myös Disneyn hittisarjaa The Mandalorian tähdittänyt Gina Carano sai potkut kommenttiensa takia. Carano muun muassa vertasi sosiaalisessa mediassa republikaaneja juutalaisiin holokaustin aikana, minkä johdosta LucasFilm ilmoitti helmikuussa 2021, ettei Carano enää palaa rooliinsa Cara Dunena.

Taiteelliset syyt

Potkuihin ei aina liity suurta dramatikkaa, vaan irtisanominen voi olla seurausta taiteellisten näkemysten törmäyksestä.

Näyttelijä Julianne Mooren oli tarkoitus tähdittää vuoden 2018 elokuvaa Can You Ever Forgive Me?, mutta hänet erotettiin ennen kuin tuotanto oli edes alkanut.

– En lähtenyt elokuvasta, minut erotettiin. Nicole Holofencer antoi minulle potkut. Luulen, että hän ei pitäny tulkinnastani, Moore kertoi Watch What Happens Live With Andy Cohen -keskuteluohjelmassa.

Mooren tilalle elokuvan tähdeksi palkattiin lopulta näyttelijä Melissa McCarthy.

Myös Frendit-näyttelijä Lisa Kudrow on saanut lähtöpassit kuvauksista. Kudrown piti alunperin esittää Roz Doylen hahmoa Frasier-sarjassa, mutta juuri ennen pilotin kuvaamista homma tyssäsikin.

– En ollut oikea siihen osaan enkä ryhmän väliseen kemiaan, Kudrow kertoi The Howard Stern showssa kesällä 2021.

Pettymyksen jälkeen Kudrow meni koe-esiintymiseen Frendejä varten, mutta oli huolissaan, sillä sarjan ohjaaja James Burrows oli juuri antanut hänelle lähtöpassit Frasierista, koska ei pitänyt tämän näyttelemisestä.

Tällä kertaa Burrows oli kuitenkin tyytyväinen Kudrown suoritukseen ja tämä sai tunnetusti Phoeben roolin sarjasta.

Potkut huonon julkisuuden vuoksi

Näyttelijä Johnny Depp tuomittiin entisen vaimonsa pahoinpitelystä vuonna 2020, minkä myötä hänet siirrettiin syrjään Harry Potter -maailmaan sijoittuvan Ihmeotukset-elokuvan tuotannosta.

– Warner Bros. on pyytänyt minua eroamaan Grindewaldin roolistani Ihmeotukset -elokuvasta ja kunnioitan ja hyväksyn pyynnön, Depp kirjoitti Instagramissa, vaikka onkin tuomion jälkeen kiistänyt syytteet.

Grindewaldin roolissa jatkaa Deppin jälkeen tanskalaisnäyttelijä Mads Mikkelsen.

Potkut ennen hittiuraa

Moni Hollywood-tähdistä joutui työskentelemään aivan muissa hommissa ennen suosiotaan.

Näyttelijä Hugh Jackman on kertonut työskenneelleensä päivittäistavarakaupassa, josta sai kuitenkin potkut kuuden viikon jälkeen.

– Pomoni sanoi, että juttelin liikaa asiakkaille, Jackman on kertonut.

Räppäri Snoop Doggin ura pakkaajapoikana ruokakaupassa ei ottanut myöskään tuulta alleen. Miehen mukaan hän oli parempi ostosten näpistämisessä kuin niiden pakkaamisessa.

Ennen maailmanvalloitustaan, aloitteleva laulaja Madonna yritti tulla toimeen New Yorkissa mitä kummallisempien pätkätöiden avulla. Nainen sai kuitenkin potkut ainakin Dunkin Donutsin pestistä, ruiskutettuaan hilloa asiakkaan päälle Times Squarella.

Näyttelijä Michael Fassbender ei ole omien sanojensa mukaan saanut koskaan potkuja näyttelijäntöistä, mutta ennen nykyistä uraansa, hän toimi tarjoilijana. 

– Kun olin tarjoilijana, he eivät yksinkertaisesti pyytäneet minua enää palaamaan, joten luulen sen olleen kohtelias tapa antaa minulle potkut. Olin muutenkin aina parempi tiskin takana. En pystynyt kantamaan niin paljoa lautasia kerralla, Fassbender kertoo.

Katso myös: Hollywood-kyltin kirjaimilla on kiehtova historia

Hollywood-kyltin kirjaimilla on kiehtova historia 1:58

Lue myös:

    Uusimmat