Nämä asiat pelottavat suomalaisia autokaupoilla – "Voi olla suuri tuntematon"

Millainen auto sopii ikäihmiselle? 7:34
Millainen auto sopii ikäihmiselle?

Kamuxin kyselytutkimuksessa kävi ilmi, että suomalaiset pelkäävät autokaupoilla etenkin ajoneuvon arvon laskua sekä huijatuksi tulemista.

Vaihtoautoketju Kamuxin teettämä Suomalaiset autokaupoilla -kyselytutkimuksessa kartoitettiin muun muassa sitä, mitkä asiat pelottavat suomalaisia autokauppoja tehdessä.

Autoliikkeestä menopeliä etsiviä huolestuttaa Kamuxin tiedotteen mukaan eniten auton arvon mahdollisesti nopeakin lasku kaupanteon jälkeen. Tämä oli useamman kuin joka kolmannen kyselyyn vastanneen isoin huoli.

Seuraavaksi eniten pelättiin huonojen kauppojen tekemistä, huijatuksi tulemista ja auton nopeaa hajoamista.

Iän myötä pelot hieman muuttuvat

Yksityisten välisessä kaupassa huonojen kauppojen ja huijatuksi tulemisen pelko oli suurempi, mutta huoli auton arvon nopeasta alenemisesta sen sijaan laski lähes olemattomiin.

Järkiperäiset, talouteen liittyvät pelot korostuvat etenkin vanhimmassa, eli 65–70-vuotiaiden vastaajaryhmässä. Tässä ryhmässä kaksi kolmasosaa pelkää eniten joko arvon alenemista tai huonojen kauppojen tekoa.

Sen sijaan auton hajoaminen ja huijatuksi tuleminen ovat kokeneimmille kuljettajille peloista pienimpiä.

– Nuorimmille asiakkaille autoliikkeessä asioiminen voi olla suuri tuntematon, ja silloin pelot korostuvat liioitellusti. Kokeneet auton ostajat tietävät liikkeitä koskevat vastuut ja heidän huolissaan korostuvatkin järki- eivätkä tunnesyyt, Kamuxin maajohtaja Tommi Iiskonmäki kertoo yhtiön tiedotteessa.

"Ei se huono voi olla, kun myyjäkin kehui"

Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen kertoi MTV Uutisille taannoin, mihin käytetyn auton omistajan kannattaa kiinnittää huomiota, kun tietty menopeli on jo kiikarissa.

Vesalainen muistutti, että on tärkeää selvittää Traficomilta auton omistaja-, vero- ja rekisteritiedot. Osa niistä tarjotaan veloituksetta, osasta joutuu maksamaan muutamia euroja. Jos auto on ollut poissa rekisteristä, on se saatettu esimerkiksi kolaroida pahasti.

– ”Ei se huono voi olla, kun myyjäkin kehui” -ajattelutapaan ei pidä sortua. Valitettavasti jopa merkkiliikkeissä on myyjiä, jotka tietävät autoista yllättävän vähän, Vesalainen kertoi aiemmin.

Lähde: Kamux

Lue myös:

    Uusimmat