Nälänhätä kiristyy Venezuelassa: Monet perheet joutuvat elämään pelkillä mangoilla – hedelmä onkin saanut lempinimen "nälänvaimennin"

3:01
Monelle mangot ovat pelastus Venezuelan nälänhädän keskellä – toisilla ei ole varaa edes niihin

Nälänhätä pahenee pahenemistaan Venezuelassa, uutisoi CNN. Katso videolta, millaista paikallisten arki on selviytymistaistelun keskellä.

Useat Venezuelan perheistä turvautuvat nälänhädän keskellä mangoihin. Valtavan kysynnän myötä hedelmä tunnetaan nyt nimellä "nälänvaimennin". Osa perheistä joutuu pärjäämään pelkillä mangoilla päivästä toiseen.

– Mangot ovat todella halpoja. On niiden satokausi, ja hinnat ovat alhaalla, torilla ostoksia tekevä Yuvirí Velásquez kertoo.

Monelle perheelle toisten jätteet merkitsevät päivän ainutta ateriaa

Keskivertoihmisen ostovoima on romahtanut inflaation myötä Venezuelassa. Kaikilla ei ole varaa edes mangoihin. Epätoivoisessa tilanteessa ihmiset yrittävät keksiä muita keinoja hankkia ruokaa.

Videolla nähdään esimerkiksi lapsiperhe, joka odottaa torilla päivän päättymistä. Illalla hedelmät, joita ei ole saatu myytyä heitetään pois. Nämä jätteet ovat monelle Venezuelan perheelle päivän ainut ateria.

Ihmiset elävät päivästä toiseen epävarmuudessa

– Meillä ei ole varaa mihinkään rahoilla, jotka ansaitsemme, yksi paikallisista naisista toteaa.

Samassa tilanteessa ovat myös Marbely Herandez ja hänen pieni poikansa. He elävät päivästä toiseen epävarmoina siitä, saavatko syödäkseen.

Tänä aamuna he joutuivat odottamaan useita tunteja puistossa, ennen kuin paikalle saapui henkilö, joka oli valmis antamaan omastaan.

– Kaikki Venezuelan yhteiskuntaluokat kamppailevat saadakseen tarpeeksi ruokaa. Kaikki yrittävät saada rahansa riittämään ja etsivät vaihtoehtoja ruokkiakseen perheensä, sanoo torikoordinaattori Ervin Paniz.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja