Mainos

"Meiltä loppuu ruoho!" – syyrialaislapset osoittivat mieltä nälänhätää vastaan

1:15

Syyriassa myös lapset ovat osoittaneet mieltään Darayyan kylässä lähellä Syyrian pääkaupunkia Damaskosta. Mielenosoitus järjestettiin eilen kylän piiritystä vastaan.

Presidentti Bašar al-Assadin joukot ovat pyrkineet estämään kapinallisryhmittymien etenemisen ja huoltokuljetukset piirittämällä kapinallisten hallussa olevia kaupunkeja ja kyliä.

Darayya on ollut Syyrian hallituksen joukkojen piirittämä vuodesta 2012 lähtien.

– Kaikki palvelut ovat olleet suljettuina siitä lähtien. Tällä ei ole sähköä, juoksevaa vettä tai viestiyhteyksiä kylän valtuuston jäsen Mohammad Shihedeh kertoi The Independent -lehdelle tammikuussa.

Keskiviikkona järjestettyyn mielenosoitukseen osallistuneet lapset muodostivat kadulle SOS-hätämerkin kehoillaan sekä kantoivat plakaatteja, joissa kuvailtiin kaupunkia piinaavaa nälänhätää arabiaksi ja englanniksi – ”Meiltä loppuu ruoho”, ”Tahdon sipsejä ja keksejä” ja ”8300 näkee nälkää Darayyassa, lopettakaa piiritys!”.

Shihedehin mukaan Darayyan asukkaat syövät kaikkea, mitä voi kasvattaa itse. Kylän piiritys ja hallituksen joukkojen pudottamat tynnyripommit tekevät maanviljelystä kuitenkin vaarallista. 

Peruselintarvikkeet kuten riisi ja leipä ovat vähissä ja kalliita – kilo riisiä maksaa yli 11 euroa. 

– Turvaudumme paikalliseen maanviljelyyn, mutta pääasiassa talojen sisällä, sillä emme voi viljellä suuria alueita, koska ne ovat ilmaiskujen kohteena, Shihedeh kertoi. 

Aktivistien mukaan kylä on ollut hiljainen helmikuun lopulla solmitun aselevon jälkeen. Ruoan puute ja kovat olot kuitenkin kurittavat kylän asukkaita. Piirityksen vuoksi humanitaarista apua ei olla saatu toimitettua kaupunkiin aselevosta huolimatta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.