Näkyykö joulunvietto naamastasi? Silota ilmettä kolmella helpolla liikkeellä

Tällä kasvojoogalla rentoutat joulustressin kiristämän naaman 7:40
Katso videolta, millainen kasvojooga rentouttaa joulustressin kiristämät kasvot!

Joulu on rentoutumisen ja kiireettömän yhdessäolon aikaa, mutta tunnelmallisuudestaan huolimatta monelle se on myös hampaiden kiristelyä aiheuttava stressitekijä. Jos jouluna tuli liiaksi purtua hampaita yhteen, helpotusta voi hakea vaikka sohvalla istumalla ja kasvojoogaamalla.

Viiden jälkeen -ohjelmassa vieraillut Korpia-kasvojoogan kehittäjä Pia Airaskorpi uskoo itse mahdollisimman yksinkertaiseen kasvojoogaan.  

– Kasvojoogalla hoidamme itse kasvojemme lihaksia käsiemme avulla. Treenaamme niitä, nostamme vähän niiden volyymia, saamme nuorekkuutta ilmeeseen, stimuloimme verenkiertoa, jotta saamme kasvoille vähän nätimmän sävyn ja poistamme samalla lihaksista jännitteitä.

Airaskorven mukaan kaikki lähtee omien kasvojen ilmeiden tiedostamisesta.

– Pitää tiedostaa, että aina kun keskityn johonkin tai aina kun kiristää nämä joulukiireet, niin on naama rutussa. Tiedostamisen jälkeen tehdään heti rentouttavia liikkeitä. Lihaksilla on muisti ja ne alkavat pikkuhiljaa opettelemaan pois näistä alitajuntaisistakin tavoista kurtistaa ja jännittyä.

Kasvojoogaa voikin hänen mukaansa tehdä missä ja milloin vain – oli siihen sitten varattuna minuutti tai tunti, on pienikin harjoittelu hyvästä.

Videolla Pia Airaskorpi opettaa kolme eri kasvojoogaliikettä, joilla voi esimerkiksi silottaa kiukkuryppyä, rentouttaa purulihaksia ja poistaa pöhöä naamalta!

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat