Näkökykynsä menettänyt morsian pyysi vierailtaan erikoista asiaa hääseremoniassa – ei miellyttänyt kaikkia

Näkökykynsä menettänyt morsian keksi erikoisen ratkaisun hääseremoniaan, joka ei miellyttänyt kaikkia vieraita 0:30
Tältä hääseremoniassa näytti.

Nuorena sokeutuneen morsiamen hääseremoniassa oli yllättävä ohjelmanumero, joka hämmensi osaa häävieraista.

Näkönsä nuoruudessaan menettänyt Lucy Edwards, 27, halusi häissään vieraiden saavan maistiaisen siitä, miltä maailma näyttää hänen kengissään. Lucyn erikoisesta ratkaisusta hääseremoniassa uutisoi muun muassa Metro.co.uk.

Lucylla diagnosoitiin neljävuotiaana incontinentia pigmenti, joka on harvinainen vain naisilla esiintyvä geneettinen sairaus. Sairaus voi johtaa näkökyvyn menetykseen. Lucyn oikea silmä alkoi sokeutua hänen ollessa 11-vuotias. 17-vuotiaana hän oli jo lähes täysin sokea. Tuolloin hän oli jo ehtinyt tavata tulevan miehensä Ollie Caven, 27. 

– Oli aina todennäköistä, että tulisin joku päivä vielä menettämään näkökykyni. Jouduin muistuttamaan itseäni siitä ja silti mielessäni uskoin, ettei se tapahtuisi minun kohdallani, Lucy kertoo. 

Käsinkosketeltava häämekko

Pari kihlautui vuonna 2018. 

–  En ollut ajatellut, että olisin täysin sokea morsian tavatessani Ollien, Birminghamista Englannista kotoisin oleva Lucy kertoo. 

Suunnitellessaan häitä Lucy halusi, että Ollie ja vieraat kokisivat seremonian ainakin osittain samalla tapaa kuin Lucy itse, eli ilman näköaistia. 

Lopulta koko seremoniaa ei tarvinnut seurata silmälappujen takaa, vain morsiamen saapuessa alttarille. Silmälaput sai kuitenkin halutessaan pitää koko seremonian ajan. Sulhasena Ollie halusi myös ilman näköä kokea Lucyn häämekon kosketuksen välityksellä.

– Häämekkoni oli tarkoitettu käsinkosketeltavaksi, Lucy paljastaa.

Helman sifongin alla oli glitteriä, joka tuntui sormenpäissä ja kankaaseen oli ommeltu pieniä kukkasia, joita pystyi tunnustelemaan.

Kaksijakoinen tunne

Hääseremoniasta jäi niin Lucylle kuin joillekin vieraille kahdenlaisia tuntemuksia.

–  Olin onnellisimmillani hääpäivänäni, mutta myös ehkä surullisimmillani. Kerroin vain muutamalle ihmiselle etukäteen silmälapuista ja moni tuntui pitävän sitä epäsovinnaisena päätöksenä, Lucy paljastaa.

Suunnitellessaan häitään Lucy ei halunnut, että kukaan hänen perheestään, suvustaan tai ystävistään näkisi häntä hänen häissään kävelemässä alttarille. 

–  He yllättyivät siitä, kuinka aistikasta se lopulta oli. Seremonian lopussa kaikki, jotka pitivät silmälaput silmillään, olivat kyynelissä, Lucy kertoo.

Moni sukulaisista ja ystävistä murehti, että he menettäisivät Lucyn suuren hetken, mutta hänelle oli tärkeää, että kaikki häävieraat saisivat kokea sen katkeransuloisen hetken, miltä se hänestä on tuntunut hiljalleen menettää oma näkökyky. 

– Perhettäni pelotti, että he menettäisivät jotain siinä hetkessä. Heille se hetki olin minä kävelemässä kohti alttaria häissäni. Suru iskee meihin jokaiseen eri tavoin. Halusin heidän kokevan sen, mitä minä käyn läpi joka ikinen päivä, Lucy kertoo. 

Lucy suree yhä näkökykynsä menettämistä, vaikka sokeutumisesta on jo 10 vuotta. Hän yrittää kuitenkin pysyä positiivisena.

– En halua märehtiä negatiivisessa energiassa, hän summaa.

Lähteet: SWNS/Reuters ja Metro.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat