Näkökulma: Teemu Pukki ylisti ansaitusti aisapariaan

Suomen jalkapallomaajoukkueen riveihin palannut Jasse Tuominen sai tulikuuman kärkiparinsa Teemu Pukin kehut Kreikka-ottelun jälkeen, kirjoittaa MTV Urheilun Timo Innanen. 

Kyllä, Huuhkajien ykköstähti Pukki ratkaisi ottelun rangaistuspotkumaalillaan eilen Kreikkaa vastaan. Mutta. Eilen Pukkia terävämpi oli hänen kärkiparinsa Jasse Tuominen, joka teki kerrassaan valtaisan työmäärän kentällä. Pukki kehui parivaljakkoaan auliisti MTV Urheilulle. 

– Tuntui, että hän piti heitä (Kreikan puolustajia) välillä jopa ihan pilkkanaan. Jassen kanssa on kyllä tosi kiva pelata.

Jos flunssasta kärsinyt Pukki ei ollut ymmärrettävästi ihan parhaimmillaan, oli Tuominen tulta ja tappuraa kamppailun alusta lähtien. Nöyrä roolipelaaja liikkui laajalla säteellä  ja piti pallon paljolti omillaan - niin maassa kuin ilmassa. 23-vuotias työjuhta tuntui olevan ajoittain lähes joka puolella. Hän rakensi hyökkäyksiä pienillä siirroillaan ja teki alituiseen tempokuljetuksia. 

Huuhkajien EM-unelma on jälleen askeleen verran lähempänä toteutua tärkeän kotivoiton myötä. Vaikka peliesitys jätti kosolti parantamisen varaa - erityisesti toisen jakson osalta - jäi kokonaisuus silti selvästi plussan puolelle. Yhtenäinen ja kärsivällinen joukkue ei panikoi juuri missään vaiheessa, vaikka oma peli ei soljuisikaan parhaalla mahdollisella tavalla. 

Tuomisen lisäksi on syytä nostaa esiin vielä kaksi muuta selkeää onnistujaa: Joona Toivio oli alakerran ehdoton ykkösnimi, kun taas Glen Kamara oli mainio ikiliikkuja keskialueella. 

Huuhkajat on kentällä kovin valmentajansa oloinen orkesteri: maltillinen, pedantti ja työteliäs. Se lupaa hyvää Italia-otteluakin ajatellen, johon ryhmä lähtee lähes paineetta. Tasapelikin olisi loistava suoritus sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat