Kommentti: Loistava esitys, Huuhkajat!

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva ja pelaajat säkenöivät huipputärkeällä hetkellä Kansojen liigassa, kirjoittaa MTV Sportin Timo Innanen.

Huuhkajat hemmotteli kotiyleisöään upealla tavalla Kreikkaa vastaan. Peliesitys oli parasta sinivalkoista vuosiin: monipuolisesti hyökänneet Kanervan soturit olivat alusta loppuun asti kentällä rauhallisia ja päättäväisiä. Vierasjoukkue oli lopulta jopa melkoisen aseeton isäntien tylyssä käsittelyssä.

Jos Huuhkajat oli ajoittain pelillisesti vaikeuksissa kolmessa aiemmassa Kansojen liigan ottelussa, niin eilen kokonaisuus toimi kauttaaltaan mainiosti. 4-4-2 -ryhmitys oli tiivis paketti, jonka murtaminen oli Kreikalle liikaa.

Nyt myös pitkät hyökkäykset toimivat, joita rytmitti erityisesti keskialueen Glen Kamara, jonka jäätävä peliesitys ei tullut yllätyksenä. Kamara näytti jo kesällä Valko-Venäjää sekä perjantaina Viroa vastaan tasonsa. Tosin nyt hän oli vielä pari pykälää rohkeampi pallollisessa pelaamisessaan.

Kamara teki ottelussa kaksi virhettä pallollisena koko pelissä. Muuten hän teki jatkuvasti oikeita pelivalintoja ja riisti pelivälinettä terävän liikkeensä ja pelisilmänsä ansiosta. Maali kruunasi 22-vuotiaan pelintekijän iltapuhteen.

Myös Pyry Soiri ja Joona Toivio on nostettava yksilöistä esiin. Voittomaali kovassa paikassa alleviivasi Soirin asemaa Huuhkajissa. Toivio on ollut puolestaan pitkään aliarvostettu pelaaja Suomessa. Tosiasiassa toppari oli Kreikkaakin vastaan alakerran tärkein hahmo. Rauhallinen peluri ei pidä itsestään meteliä, mutta Kanerva ymmärtää hänen arvonsa täydellisesti.

Suomi on nyt hyvin lähellä Kansojen liigan lohkovoittoa. Ansaitusti. Ensi kuussa Ateenassa Suomi voi jo varmistaa lohkovoiton. Vaikeiden vuosien jälkeen suomalaisen jalkapallon lippulaivan tilanne näyttää yllättävänkin hyvältä.

Pitkään apuvalmentajana maajoukkueessa toiminut Kanerva on saanut rutistettua pelaajmateriaalistaan tehot irti. Vihdoin Suomi on yhtenäinen joukkue, joka pelaa vahvuuksiensa kautta ja uskoo itseensä. Kanerva apureineen sekä pelaajat ansaitsevatkin nyt kaiken hehkutuksen. Suunta on oikea.

Pyry Soiri: Pääsimme käyttämään nopeuttamme Kreikan linjan taakse 1:57

Lukas Hradecký: Soiri ja Kamara nousseet esille puun takaa 3:06

Lue myös:

    Uusimmat