Kommentti: Teemu Pukki 2.0 johdattaa Suomea EM-kisoihin

Seitsemän maalia ja yhden maalisyötön EM-karsinnoissa saalistanut Teemu Pukki on osaltaan kantanut Huuhkajat lähelle historiallista arvokisapaikkaa, kirjoittaa MTV Urheilun Timo Innanen Turusta.

Kyllä, kyse on joukkuepelistä. Kyllä, kyse on juurikin kollektiivista. Mutta ei Pukin huimaa merkitystä voi liiaksi korostaa. Karsinnoissa 8/12 Suomen maalissa mukana ollut KTP:n kasvatti on kantanut valtavan suurta vastuuta tehoista.

Eilen Turussa Armeniaa vastaan Pukki oli Suomen joukkueen taistelun ruumiillistuma. Nyt ei puhuta niistä kauniista maaleista - vaan hyökkääjän työmoraalista. Hän prässäsi ahnaasti ja suorastaan pakotti esimerkillään muutkin pelaajat antamaan kentällä aivan kaikkensa.

Pukki totesi kamppailun jälkeen Tulosruudulle, että hän oli hyvin vihainen itselleen Bosnia-ottelun heikosta suorituksestaan. Rehellisen miehen puhetta. Huippu-urheilijan puhetta.

Avausjaksolla tähtihyökkääjä ei ollut terävimmillään, mutta hän ei lannistunut. Pukki jatkoi armotonta työntekoaan - ja palkinnot tulivatkin lopulta. Pari vuotta sitten herran pää olisi painunut ja elekieli olisi näyttänyt katsomaan asti, ettei tästä tule yhtään mitään. Pukki 2.0 on toista maata - se kävi taas selväksi.

Mutta kiitos ryhtiliikkeestä kuuluu toki koko joukkueelle. Loukkaantuneen kapteenin Tim Sparvin korvannut Joni Kauko uurasti hyvin keskialueella, Sauli Väisänen luuti kelvollisesti mainion Joona Toivion toppariparina. Hyökkääjä Fredrik Jensen teki tärkeän avausmaalin ja vaihtopenkiltä mukaan tullut Joel Pohjanpalo toi roimasti fyysisyyttä ja taistelutahtoa yläkertaan.

EM-kisoihin kurkottava Huuhkajat on äärimmäisen työteliäs ja yhtenäinen joukkue, mutta menestyvä ryhmä tarvitsee myös kirkkaasti tuikkivat tähtensä.

Vuoden suomalaisurheilija vuosimallia 2019 loistaa ryhmästä kirkkaimmin, vaikka lähes yhtälailla esiin yksilöistä voi nostaa tarmokkaan pelintekijä Glen Kamaran, tähtivahti Lukas Hradeckyn, ykköstoppari Joona Toivion tai joukkojaan jämäkästi johtavan kapteeni Sparvin.

Bosnia ja Hertsegovinan tappio Kreikalle tarkoitti sitä, että Suomi tarvitsee enää kotivoiton ensi kuun Liechtenstein-ottelusta varmistaakseen historiallisen EM-kisapaikkansa. Voitto Helsingissä Telialla - ja Markku Kanerva ja kumppanit ovat torijuhlansa todella ansainneet.

Lue myös:

    Uusimmat