Näkökulma: Raskaassa sarjassa edessä kutkuttava vuosi 2019 – Tyson Furyn panos ratkaiseva

Nyrkkeilyn raskaassa sarjassa on tarjolla monta herkullista kättä vuodelle 2019. Mukana jaossa on neljä peluria, joista arvaamattomin on huipulle palannut Tyson Fury, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen. 

Alla olevalla videolla kuvaa Deontay Wilderin ja Tyson Furyn MM-ottelusta. 

Pokerin Texas hold'em -termein kolme pöytäkorttia käännettiin lauantaina Lontoossa, kun Dillian Whyte päätti Dereck Chisoran raivokkaan hyökkäyksen vasemman käden painavalla tyrmäysiskulla 11. erässä. 

Whyten esitys oli sitä luokkaa, että hänen tulisi saada mahdollisuus MM-ottelussa vuonna 2019. 

Tämä sauma Whytelle saattaa aueta jo 13. huhtikuuta Wembleyllä, kun neljän liiton mestari Anthony Joshua nousee seuraavan kerran kehään. Whyte ja Joshua sanailivat tulisesti Chisora-ottelun jälkeen, ja Joshua sanoi, että hän on valmis antamaan mahdollisuuden maanmiehelleen, jos mestaruudet yhdistävä kohtaaminen yhdysvaltalaisen Deontay Wilderin kanssa ei toteudu keväällä.   

Tässä kohtaa esiin astelee terveysongelmistaan takaisin huipulle noussut Tyson Fury. Brittisuupaltti ja Wilder iskivät joulukuun alussa WBC:n mestaruudesta näyttävän ottelun, ja molemmat ilmoittivat välittömästi haluavansa uusinnan. Wilder teroitti kantaansa boxingscene.comin julkaisemalla videolla kuultuaan Whyte-Chisoran-ottelun tuloksesta New Yorkissa lauantaina.


Näyttää siis vahvasti siltä, että Wilder ja Fury ottavat uusinnan alkuvuodesta, mikä tietäisi sitä, että Joshuan on annettava lupaamansa taisto Whytelle. Mutta kun puhutaan ammattilaisnyrkkeilystä valtavine rahoineen ja arvaamaton Tyson Fury on mukana leikissä, mikään ei ole varmaa. 

Toivottavasti Fury saa pidettyä paheensa kurissa, jottei hänen satumainen paluunsa jää yhden ottelun mittaiseksi. Jos Vladimir Klitshkonkin urallaan lyöneen taiturin pelimerkit lipsahtavat uudestaan väärille korteille, raskaan sarjan korttipakkaa on sekoitettava uudestaan. 

Keväällä Wilder-Fury ja Joshua-Whyte, loppuvuodesta sitten näiden voittajien kohtaaminen. Olisiko tässä nyrkkeilyfanien unelmavalinnat turn- ja river-korteiksi?

Lue myös:

    Uusimmat