Näkökulma: Jokereilla miljoonan ruplan paikka lyödä Moskovan Dinamo kanveesiin

Jokerit on ottamassa henkisesti niskalenkkiä Moskovan Dinamosta, vaikka se on edelleen häviöllä 2–3 KHL:n pudotuspelisarjassa. MTV Urheilun Marko Leppänen arvioi, että Jokereilla on edelleen reservissä paljon käyttämätöntä voimaa.

Kärkeen tunnustus.

Tämän turinan paikalle piti tulla näkökulmajuttu, jossa puretaan Jokereiden tilannetta kauden loppumisen jälkeen. Itse asiassa se oli hahmoteltu jo aika pitkälle.

Vaikka ehkä nyt tulee rikottua urheilutoimittajien salattua koodistoa: näin tehdään aika usein vastaavassa tilanteessa.

Ja kuten niin usein tällaiselle itsevarmanpöyhkeälle ”kyämäätiedän-tyypille” käy, homma kolahtaa omaan nilkkaan. Jokerit voitti ja jatkaa kauttaan ainakin vielä yhden ottelun verran. Lyötiin se juttu koipussiin.

Mutta asiaan.

Jokerit tarvitsee edelleen jatkoon menoon kaksi voittoa, mutta ensimmäistä kertaa sarjan aikana se alkaa tuntua realistiselta. Dinamon tiputtaminen olisi kova temppu, joka kääntäisi jo kauden plussan puolelle.

Kovin juttu Jokereiden 2–1-voitossa oli, että piippuun jäi vielä paljon ruutia, josta tykittää torstaina.

Jokereilla on takataskussa käyttämätön apu – ylivoimamaali. Sanonta siitä, että ylivoiman pitää kulkea pleijareissa, voi osoittautua vanhanaikaiseksi. Olisi melko legendaarista mennä jatkoon ilman ainuttakaan ylivoimaosumaa.

Toki sellaisen tekeminen auttaa.

Jokereiden ylivoimapelistä huokui, ettei onnistumisia ole tullut. Yleensä puolustaja Alex Grant hämää hyökkääjän sivuun ja laukoo kiekon maalille. Nyt kudit jäivät ensimmäiseen blokkaajaan.

Kahden miehen ylivoimalla pitää keksiä jotain muuta kuin se, että pakki ampuu ranteella laidan vierestä D-junnukudin summittaisesti maalille. Parin minuutin aikana pitäisi saada edes yksi järkevä kuti sektorista suoraan syötöstä.

Ensimmäisessä erässä Jokerit pystyy horjuttamaan Dinamon kiekollisesti keskinkertaista puolustusta ja antamaan sille painetta, joka johti hetkellisiin paniikkiratkaisuihin. Peli olisi voinut olla 3–0 ensimmäisen erän jälkeen.

Jos Jokerit pystyy samaan myllyyn torstaina Moskovassa koko pelin ajan, siirtyy ratkaisu lauantaiksi Ilmalaan.