Mainos

Näkökulma: Jarrua nyt – Patrik Laineen ongelmilla retostelu kiekkomätäkuun juttuja

2:22
Patrik Laine kertoo kesätunnelmistaan Bermuda-turnauksessa.

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman vihjaili, että Patrik Laineella on ongelmia NHL-joukkue Winnipeg Jetsin pukukopissa. Epäilyt nousivat puheenaiheeksi kesäisessä kiekkosuomessa. MTV Urheilun Marko Leppäsen mielestä puolivillaisiin heittoihin kannattaa suhtautua varauksella. 

Kanadalainen toimittaja Friedman nosti Laineen tilanteen esiin Sportsnetin 31 Thoughts -podcastissa. Hänen mukaansa Laine ei sopeutunut Jetsin kärkipelaajien vaatimuksiin. 

Kiekkotoimittajan puheet levisivät laajasti suomalaisessa mediassa. Friedman sanoi luulevansa, ettei Laine tehnyt Jetsin konkareiden mielestä tarpeeksi töitä. 

Alettiin pohtia sitäkin, että Laineen oma agentti Michael Liut olisi pannut keskustelun liikkeelle.  

Tästäkö nyt sitten pitäisi olla tohkeissaan? 

Olisin huolestuneempi Laineen avauksen pysymisestä väylällä kesän golfkinkereissä – eikä sekään kovin iso ongelma ole alle kympin tasoituksella pelaavalle pelaajalle. 

Friedman otti viikkoa aiemmin podcastissaan esiin Jetsin nuorten pelaajien sopeutumisvaikeudet yleisesti. Ilmeisesti juttu ei ollut riittävän vetävä, sillä seuraavassa lähetyksessä hän kohdisti kärjen Laineeseen. 

Jos Friedman ei ole toiselta minältään yläilmoissa leijuva Katto-Kassinen tai kärpänen, hän ei tiedä mitä Jetsin pukukopissa oikeasti tapahtuu. Hänen "uutisensa" oli enemmänkin muun jutustelun lomassa väännetty ylimalkainen heitto, jossa Monacon katuradan mutkat oli vedetty suoraksi. 

Jetsin kärkikaarti ei ehkä ole henkisiltä johtajaominaisuuksiltaan NHL:n kärkeä, mutta Lainetta on turha yhdistää soppaan. Hän on tehnyt oman osuutensa niin hyvin kuin on siinä ympäristössä pystynyt. 

Laine on rikkonut NHL-uransa alussa lähinnä kakkosketjussa jokaisella kolmella kaudella 30 maalin rajan. Se on häikäisevä suoritus, jonka loistoa ei poista muutamat heikommat jaksot ja ottelut. 

Friedmanin Laine-väite kuuluu osastoon "kiekkomätäkuun jutut". Saman kaltaisia älynväläyksiä putkahtaa jatkuvasti esiin Kanadasta, jossa ykköslajia halutaan pitää tapetilla väkisin läpi kesänkin – ilman liisteriä. 

Väitti Toronto Sunin Steve Simmondskin, ettei Auston Matthews halua pelata samassa ketjussa Kasperi Kapasen kanssa. 

Kesästä tulee aika tuskainen, jos nielee kaikki Pohjois-Amerikasta kantautuneet vihjailut sellaisenaan. Niiden perusteella alkaisi jo askarruttaa sekin, että osaako Jesse Puljujärvi enää edes solmia luistimiensa nauhoja. 
Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja