Kommentti: Patrik Laineen siirto nostatti huolenaiheen – menneisyyden haamuja turha kauhistella

2:32
C Moren studiossa keskusteltiin Patrik Laineen siirrosta.

Patrik Laineen siirto Winnipeg Jetsistä Columbus Blue Jacketsiin nostatti kysymyksen, että miten suomalainen tulee toimeen kokeneen ja tulisieluisena tunnetun NHL-valmentajan John Tortorellan kanssa. Tortorella ei takuuvarmasti kumartele yhtään Laineen suuntaan, kirjoittaa MTV Urheilun Marko Leppänen ja muistuttaa, että asialla on toinenkin puoli. 

Patrik Laineen ja Blue Jacketsin avioliittoa ehdittiin herutella jo aiemmin, mutta arvaamattomassa kiekkomaailmassa asiat eivät aina mene niin kuin spekuloidaan. Tärkeintä, että kolme enemmän ja vähemmän ahdistunutta pelaajaa pääsivät piinasta. 

Kun uutinen pamahti ilmoille, oli yksi yleisimmistä tarinalinjoista kiekkokanavilla, että miten Laine ja Tortorella tulevat toimeen. 

Tortorella on kunnon vanhan koulukunnan jäärä, joka on tunnettu raivoisista tempauksistaan. Hän on nöyryyttänyt toimittajia ja yrittänyt hyökätä vastustajan valmentaja kimppuun pukukoppikäytävällä. 

"Torts" on valmentanut NHL:ssä 1980-luvun lopulta asti, eikä häntä todellakaan voi nimittää kiltiksi modernin tyylin valmentajaksi, joka kyselee pelaajalta, että olisiko tänään mahdollista hieman tsempata. 

Tortorella vihaa tuittupäitä, jollainen Laine kieltämättä nuorempana välillä oli. 

Ei Tortorellan ja Laineen kemioista silti kovin huolissaan kannata olla. 

Tortorella on pitkälti julkisen maineensa vanki. Tortorellan esiintymiset ovat tökeröitä ja tylyjä, mutta hänen joukkueissaan pelanneiden mukaan amerikkalaisessa on lempeä puolensa. 

Jos antaa joukkueelle kaikkensa ja tekee sovittuja asioita, hän antaa sille arvon. 

Siviilissä Tortorella tekee hyväntekeväisyystyötä ja on viimeisen päälle perheihminen. Sitä ei välttämättä päältä päin uskoisi, kun seuraa hänen penkkikoutsaustaan ja lehdistötilaisuuksiaan. 

Tortorella tuskin hän keikkuisi enää NHL-valmentajana, jos periaatteissa ei olisi itua.  Eikä Tortorella ole pitkällä NHL-urallaan saanut kuin yhdet potkut, New York Rangersista 2000. 

Tortorella ei takuuvarmasti kumartele yhtään Laineen suuntaan. 

Olennaisempaa onkin se, ettei hän tee sitä myöskään muille pelaajille. 

Laine oli vielä NHL-uransa alussa ajoittain surffaileva löysäilijä, joka jätti likaiset hommat muille. Asenne on kohentunut huomattavasti, vaikka ei hänestä koskaan mitään puolustuspelin eksperttiä saa – ei maalitykeistä sellaisia tarvitse muovatakaan. 

Sekä Laine että Tortorella ovat ammattimiehiä. Sellaiset osaavat arvostaa toisiaan. 

Tortorellalla on takuuvarmasti riittävästi ammattitaitoa antaa Laineelle hänelle kuuluva arvo. Nyt Laine saa ykkösketjun paikan ja roolin ensimmäisessä ylivoimassa. 

Blue Jacketsin sentteriosasto ei ole ehkä sarjan parhaimmistoa, mutta vastaavasti ylivoimassa viivalla on Seth Jonesin ja Zach Werenskin kaltaisia tykkejä. He luovat aivan eri uhan kuin Jetsin nallipyssyt, mikä taas tuo tilaa Laineelle. 

Ja kun ne kiekot alkavat upota, kannattaa viimeisetkin huolet Laineen ja Tortorellan kemioiden kohtaamisesta haudata. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja