Näkökulma: Huoli pois, Teemu Pukki pärjää – valmentajan vakuutus enteilee lisää "partya"

Norwich sai Liverpoolilta numerollisesti tylyn selkäsaunan jalkapallon Valioliiga-kauden avausottelussa, mutta esitys lupaa lisää maalijuhlia suomalaishyökkääjä Teemu Pukille, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen.  

Näinhän sen pitkin mennä. Suomessa hehkutettiin Valioliiga-startin alla "Pukki-partya" ja sellainen saatiin. 

Huuhkajissa ja viime kaudella Englannin Mestaruussarjassa hurjaa jälkeä takonut 29-vuotias Teemu Pukki debytoi Valioliigassa ja iski heti hienon osuman. Ottelu päättyi odotetusti mestarikandidaatti Liverpoolin voittoon, mutta 4-1-lukemissa oli myös Norwichin kannalta paljon hyvää. 

Lukemia selittää osaltaan vierasjoukkueen hermoilu ottelun avausjaksolla. Liverpoolin prässi oli kova, mutta avausosuma (helpon näköinen purkupallo kimposi Grant Hanleyn yrityksestä omaan maaliin) ja 2-0-maalia edeltänyt palloflipperi ovat osuvia esimerkkejä ylimääräisestä tutinasta. Norwichin täytyy olla tätä parempi puolustuspäässä, mutta sitä se varmasti jo on.  

Lisäksi vierasjoukkue pystyi luomaan ottelun alusta lähtien maalipaikkoja. Myös Pukki osoitti heti vaarallisuutensa tilanteissa, jotka avautuivat pääasiassa Marco Stiepermannille. Suomalaispyssy pääsi pelin tuoksinassa käyttämään useaan otteeseen vahvuuksiaan – hyvän sijoittumisen jälkeen oikea-aikainen ja räväkkä juoksu linjan taakse – mikä johti lopulta vakuuttavaan viimeistelyyn toisella jaksolla.  

Norwich näytti, ettei se ole tullut Valioliigaan peruuttelemaan. 

– Meidän täytyy pitää kiinni periaatteistamme. Tämä joukkue on luotu pelaamaan tällaista jalkapalloa, Norwichin päävalmentaja Daniel Farke kommentoi pelin jälkeen. 

Rohkea pelitapa lupaa hyvää Pukille, joka osoitti Anfield Roadin nurmella, että hänen pärjäämisestään Valioliigassa on turha murehtia. Lisää maaleja on luvassa.  

Lue myös:

    Uusimmat