Näkökulma: Herätys, HJK ja Veikkausliiga!

Kuukauden päästä käynnistyvällä Veikkausliigalla ja mahtiseura HJK:lla olisi nyt etsikkoaikansa, mutta muuttuuko sittenkään mikään, kysyy MTV Urheilun Timo Innanen.

Tekosyitä ei pitäisi enää olla. Valmentajat eivät voi tuskailla alkavalla liigakaudella otteluiden intensiteettitason olevan alhaalla siitä syystä, että pelaajat eivät ehdi palautua kunnolla otteluruuhkien vuoksi. Nyt ehtii poikkeuksetta hyvinkin – kiitos uuden sarjajärjestelmän.

Seurojen markkinointipamput eivät puolestaan voi selitellä heikkoja yleisömääriään sillä, että jalkapallon arvokisat syövät katsojia. Tänä vuonna ei ole niitäkään, joten saumaa on.

Tehkää yhteisönne tunnetuksi paikkakunnallanne yhteiskuntavastuun kautta. Sitouttakaa pelaajat vahvasti mukaan myös kentän ulkopuolella ja lopettakaa selittely. Mahdollisuuksia riittää alkavalla kaudella.

Seuroista erityisesti hallitsevan mestarin, Suomen suurimman ja kauneimman, HJK:n, on näytettävä muillekin mallia. Pitäisi lunastaa odotukset ja kerätä 5 000 silmäparin yleisökeskiarvo. HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kertoi viime kauden lopulla HJK:n europelien kiinnostavan kannattajia kovasti, mutta totesi samaan hengenvetoon, että liigaottelut eivät houkuttele heitä riittävästi.

Ei, ei ja ei. Huono selitys. Mikäli HJK merkitsee riittävästi yhteisölleen, kannattajat tulevat aivan takuuvarmasti myös kotimaan pääsarjan otteluihin. Nimenomaan HJK:n vuoksi – vastustajalla ei pitäisi olla juurikaan merkitystä.

Klubi putosi Suomen Cupista nöyryyttävästi jo lohkovaiheessa. Yksi päätavoitteista suli jo ennen lumia. Päävalmentaja Mika Lehkosuolla riittää mietittävää. FC Honka, FC Inter ja Rovaniemen Palloseura hengittävät niskaan.

Mielenkiintoista on myös nähdä, mitä tekee Veikkausliigan keskustoimisto? Miten liigajoukkueet ja sarja näkyvät katukuvassa keväällä? Tapahtuuko jonkinlaista ryhtiliikettä? 


Lue myös:

    Uusimmat