Näki eläimen vaaratilanteessa – urheilijalta "uskomaton ele" kesken kisan

Kilpapyöräilijä Lars Daniels hiljensi vauhtinsa pelastaakseen hevosen kesken Belgiassa käydyn Arden Challenge -kilpailun.

Kilpailun aikana todistettiin sekavaa tilannetta, kun hevonen laukkasi pääjoukon vieressä ja seilaili holtittomasti tien puolelta toiselle.

Pääjoukossa polkenut belgialaispyöräilijä Lars Daniels reagoi tilanteeseen ihailtavasti ja asetti turvallisuuden oman menestymisensä edelle.

Daniels hiljensi tahtiaan, meni hevosen vierelle ja otti tästä kiinni. Espanjalaislehti Marca kuvasi tätä "uskomattomaksi eleeksi".

Daniels kertoi belgialaislehti Het Nieuwsbladin mukaan pohtineensa, miten ratkaisisi tilanteen. Hän tuumaili, että jos eläin törmäisi pääjoukkoon tai osuisi johonkin ajoneuvoista, vahinko olisi "mittaamaton".

– Päätin ajaa sen viereen rauhoitellakseni hevosta. Tartuin ohjaksiin ja jarrutin niin lujaa kuin pystyin pysäyttääkseni hevosen, Daniels sanoi.

Moottoripyöräpoliisi kertoi tämän jälkeen ottavansa tilanteen haltuun. Danielsin mukaan ratsastaja oli myös ilmeisesti lähestymässä hevosta toisen moottoripyöräpoliisin takana.

Kokemus näkyi

Tapahtuneesta levinnyttä videota katsomalla näkyy, että 23-vuotias Daniels tiesi, miten hevosen kanssa toimia.

– Kasvoin pienenä poikana ratsastuskoulussa, käyn edelleen esteratsastamassa ja minulla on ystäviä, jotka ratsastavat yhä usein, hän selvitti.

Episodin hetkellä etapin maaliviivaan oli alle 10 kilometriä matkaa. Hevosta auttamalla omat mahdollisuutensa kärkisijoihin uhrannut Daniels tuli maaliin 93:ntena, yli kolme minuuttia kärkeä jäljessä olleessa ryhmässä.

Lue myös:

    Uusimmat