Näitä terveysongelmia ehkäiset hammasharjalla!

Kauniin ja puhtaan hymyn lisäksi ahkeralla hampaiden harjauksella on myös lukuisia muita terveysvaikutuksia.

Kalifornian yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa huomattiin, että päivittäinen hampaiden harjaus voi vähentää riskiä sairastua dementiaan. Tutkimuksen mukaan hampaiden pesun väliin jättävillä naisilla oli 65 prosenttia korkeampi riski dementiaan sairastumiseen, ja sama lukema miesten keskuudessa oli 22 prosenttia.

Säännöllisellä hampaiden harjauksella on todistetusti myös muita hyötyvaikutuksia.

Näiltä taudeilta saatat välttyä, mikäli huolehdit hampaistasi kunnolla:

1. Sydäntaudit

American Journal of Medicine -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan keski-ikäisillä suun hygieniasta huolehtivilla on todettu olevan matalampi riski sairastua erilaisiin sydänsairauksiin kuin heillä, jotka eivät suun terveydestä piittaa.

Samaisessa tutkimuksessa huomattiin, että säännöllisesti hammaslääkärin luona puhdistuksissa käyvillä on myös pienempi riski saada sydänkohtaus.

2. Ientulehdus

Tämä vaikutus on muita ilmeisempi, mutta yhtä kaikki hyödyllinen. Hammaslääkärit suosittelevat hampaiden harjausta kahdesti päivässä, jotta parhaat tulokset saavutettaisiin.

NYU College of Dentistryn vuonna 2010 tekemä tutkimus todistaa, että ientulehdus voi nostaa Alzheimerin tautiin sairastumisen riskiä.

3. Ongelmat raskaudessa

Hyvästä hammashygieniasta huolehtimalla edesautat myös raskauden aikaista terveyttä niin itsellesi kuin tulevalle lapsellesikin. Huono hampaiden terveys voi johtaa lapsen matalampaan syntymäpainoon sekä ennenaikaiseen synnytykseen.

4. Ylipaino

Mikäli harjaat hampaasi ruokailun jälkeen, lähetät samalla aivoillesi viestin siitä, että ruoka-aika on ohi. Näin onnistut kontrolloimaan liiallista välipaloilla herkuttelua. Tiedät myös varmasti, että ruoka ei maistu aivan yhtä hyvältä heti hampaiden pesun jälkeen nautittuna.

5. Erektio-ongelmat

Tiedoksi miehille: huonokuntoinen suu lisää myös erektio-ongelmia. Prevention Magazinessa nimittäin kerrotaan, että kroonisesta ientulehduksesta kärsivät miehet kokevat myös enemmän ongelmia makuuhuoneen puolella.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja