Kompastuuko EM-kisojen suurin ennakkosuosikki valtaviin menestyspaineisiin? – "Jos ei voita mestaruutta, se on selkeä epäonnistuminen"

3:40
MTV Urheilun asiantuntija Juha Reini ennakoi Suomen EM-lohkoa.

Hallitseva maailmanmestari Ranska on yksi EM-kisojen suurimpia ennakkosuosikkeja. Pystyykö kukaan pysäyttämään Ranskaa vai koituvatko menestyspaineet kohtaloksi? MTV Urheilun asiantuntijat Juha Reini ja Mehmet Hetemaj ottivat asiaan kantaa.

Pitkään odotetut jalkapallon EM-kisat pyörähtävät vihdoin ja viimein käyntiin perjantaina. Ketkä lähtevät EM-kisoihin suurimpina ennakkosuosikkeina? Näin MTV Urheilun asiantuntijat Juha Reini ja Mehmet Hetemaj ennakoivat tulevia kisoja.

Juha Reinin mestarisuosikit

Englanti, Saksa, Ranska ja Portugali

– Kyllä minä näihin isoihin uskon. Englanti olisi hieno, jos se joskus yllättäisi positiivisesti. Saksa on aina kova. Siellä on hiukan muutos menossa, Reini summaa.

Hallitsevaa Euroopan mestari Portugaliakaan ei voi laskea pois mestaruustaistosta.

– Tietysti Portugali on sellainen, joka aina yllättää. Se ei ole oikein ikinä kiinnostava joukkue, muuten kuin siellä on hyviä pelaajia. He pelaavat puolustusvoittoista peliä, ja aina se jotenkin yllättää kaikki.

Mehmet Hetemaj'n mestarisuosikit

Ranska, Englanti ja Italia.

– Ranska on kyllä aika monien papereissa ennakkosuosikki – minun myös. Ranska saisi aika helposti järjestettyä kolmekin kisajoukkuetta ja voisi kaikilla kolmella joukkueella menestyä hyvin. Jos Ranska ei voita mestaruutta, se on minun silmissäni selkeä epäonnistuminen, Hetemaj analysoi.

Englannin nuori ja lahjakas joukkue saattaa yltää huimiin suorituksiin.

– Englannilla on loistava materiaali. Jos miettii pelipaikkakohtaisesti, kaikkialle on heittää todella hyviä pelaajia.

– Tuossa on niin paljon nuoria kavereita. Englanti on aikaisemmin sortunut siihen, että ihmiset odottavat Englannissa niin hirveästi. Luulen, että tällä nipulla ihmisten odotukset ovat enemmän sellaisia, että annetaan heille aikaa.

Italian pelaajamateriaali ei ehkä aivan kestä vertailua EM-kisojen muihin suurmaihin, mutta päävalmentaja Roberto Mancini on uudistanut Italian joukkuetta onnistuneesti.

– Nopeasti laskettuna Englanti, Ranska, Saksa, Espanja ja Belgia tulee ehkä pelaajamateriaaliltaan Italian edelle, mutta Italia on osoittanut pelaavansa loistavaa jalkapalloa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja