Mainos

Näitä asioita jokainen meistä teki lapsena salaa – muistatko vielä?

Asiat, joita vanhemmat kielsivät sinua tekemästä, houkuttelivat sinua kaikkein eniten. 

Moni saattaa tunnistaa vuosien takaisen itsensä joistakin seuraavista kohdista. Parhaimmassa, tai pahimmassa, tapauksessa jokainen kohta kuulostaa korviisi todella tutulta. 

Kiusasit sisaruksiasi

Kun vanhemmat eivät olleet paikalla, piilotit ärsyttävän sisaruksesi lempilelun tai söit hänen osuutensa yhteisestä karkkipussista. Kun vanhempasi kysyivät syytä sisaruksesi itkuun, sinulla ei tietenkään ollut harmaintakaan aavistusta siitä, mistä asiassa oikein oli kyse.

Jätit hampaat pesemättä

Vanhempasi ovat taatusti toitottaneet hampaiden pesun tärkeyttä siitä lähtien, kun ensimmäiset hampaat ilmestyivät suuhusi. Mikä olisikaan tuottanut kielletympää nautintoa kuin hampaiden pesemättömyys. Hammastahnan syöminen oli oiva keino tässä asiassa huijaamiseen. 

Leikit sairasta

Aivan kuten aikuisenakin, myös lapsuudessa oli niitä päiviä, jolloin ei vain yksinkertaisesti millään olisi huvittanut lähteä sarjakuvien parista kouluun. Tässä vaiheessa kuvaan astuivat näyttelijänlahjat; lampun alla kuumennettu kuumemittari, vatsakipu tai päänsärky. 

Ovikello ja karkuun

Tämä oli ehdottomasti paras leikki silloin, kun halusit tuntea olosi hetkeksi villiksi ja vapaaksi. Koputitte kaverisi kanssa oviin tai soititte ovikelloa, jonka jälkeen juoksitte nauraen karkuun. Tarpeen tullen syytit kepposesta sisaruksiasi.

Kiroilit itseksesi

Kiroilu on varmasti yksi niistä asioista, joita vanhempasi ovat ehdottomasti kieltäneet sinua tekemästä. Tämä ei suinkaan tarkoittanut sitä, ettet olisi tiennyt yhtään kirosanaa, päinvastoin. Kun olit yksin huoneessasi, lausuit niitä hiljaa kuin mantran lailla leluillesi.

Videolla asiantuntijat kertovat, kuinka lapsen kiroilu on mahdollista saada kuriin. 

11:00

Varastelit asioita

Saatoit ajatella, että kaikki sisaruksillesi kuuluvat asiat kuuluvat jollain tasolla myös sinulle. Suklaamunista saadut lelut ja makeiset päätyivät kuin huomaamatta sisarustesi laatikoista taskuusi. Saattoipa taskuusi päätyä myös mummolan hyllyllä ollut koristekivi tai hieno kynä.

Kaivoit nenää

Tähän et kyllästynyt koskaan. Mitä isompi klöntti nenästäsi löytyi, sen parempi. 

Vedit maitohampaat irti

Heti kun maitohampaasi alkoi edes hieman osoittaa heilumisen merkkejä, et malttanut odottaa, vaan revit sen irti keinolla millä hyvänsä. Lopputuloksena oli verta ja itkua. Kaikki tämä, vaikka vanhempasi olisivat kuinka kehottaneet pitämään näpit erossa suusta. ”En tehnyt mitään, se irtosi itsestään.”

Söit salaa herkkuja

Kun vessan ovi kolahti kiinni, aloit välittömästi kaivelemaan kaappeja herkkujen toivossa. Ehdit juuri ja juuri nielaista suklaakeksin ennen kuin äitisi ehti nähdä. 

Kuuntelit sopimattomia kappaleita

Ei ollut mitään hauskempaa kuin kuunnella kaverin isoveljeltä lainattua cd:tä, jossa kiroiltiin ja laulettiin aikuisille tarkoitetuista asioista. Niin kiellettyä ja niin hauskaa.

Söit jääpuikkoja ja lunta

Heti kun vanhempiesi silmä vältti, juoksit nurkan taakse, katkaisit houkuttelevan näköisen jääpuikon ja pistit sen suuhusi. Ai että, kuinka hyvältä jäätynyt likavesi silloin oikein maistuikaan.

Kuului kasvion kerääminen sinun lapsuuteesi?


Osittainen lähde: Metro 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.