Naisvaltuutettujen panos ei näy kuntalaisten arjessa

Naisvaltuutetut korostavat kunnallispolitiikassa miehiä enemmän mm. koulutusta ja perheiden hyvinvointia. Silti naispäättäjien panos ei näy selkeästi kuntalaisten arjessa edes niissä kunnissa, joissa naiset ovat valtuustossa enemmistönä.

MTV:n uutiset selvitti naisvaltuutettujen mielipiteitä 12 kunnassa, joissa heidän osuutensa valtuutetuista vaihtelee viidestä prosentista kuuteenkymmeneen prosenttiin.

Kyselyssä olivat mukana Suomen naisvaltaisimmat ja naisköyhimmät kunnat. Kyselyyn vastasi kaikkiaan 61 naisvaltuutettua, vastausprosentti oli 64.

Yli puolet vastaajista on sitä mieltä, että sukupuolella on väliä.

Naiset vastasivat painottavansa valtuustossa mm. koulutusta, terveydenhoitoa ja perheiden hyvinvointia.

Enemmistö naisista kokee että heidät otetaan poliitikkoina vakavasti. Asioiden hoito vaatii kuitenkin sitkeyttä, hyvää henkilökemiaa ja aktiivisuutta.

Kyselyn mukaan naiset tuovat politiikkaan inhimillisyyttä, mutta taloudelliset tosiasiat ja vanhat roolimallit jyräävät suuremmat saavutukset.

Ennätysmäärä naisia kunnallisvaaleissa

Tulevissa kunnallisvaaleisssa naisehdokkaita on 40 prosenttia eli enemmän kuin koskaan.

Koko maassa naisten osuus nousi viime vaaleista kuitenkin vain alle kaksi prosenttiyksikköä. Suomessa on vain kahdeksan kuntaa, joissa naisehdokkaat ovat enemmistönä.

Vähiten naisia puolestaan löytyy Velkuan ehdokaslistoilta, vain viidennes.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat