Naisten SM-katkaisufinaali uhkaa jäädä juniorien jalkoihin – pelipaikka vielä mysteeri: "A-nuoret ovat Jääkiekkoliiton arvoasteikossa ylempänä kuin naisten liiga"

Vajaan kahden ja puolen viikon päästä Espoossa alkavat MM-kisat takaavat, että naisjääkiekkoilu pääsee näkyviin ainakin juhlapuheissa. Supisuomalainen arkitodellisuus on hieman karumpi.

Naisten Suomen mestaruus on katkolla kaksi ensimmäistä SM-finaalia voittaneelle Espoon Bluesille ylihuomenna torstaina. Vielä tiistai-iltapäivällä kolmannen loppuottelun alkamisaika Tapiolan kakkoshallissa oli hämärän peitossa.

Epäselvyys johtuu siitä, että miesten puolella A-nuorissa Bluesilla on menossa puolivälieräsarja KalPaa vastaan. Blues johtaa puolivälieriä voitoin 2–1 ja voi katkaista ottelusarjan tänä iltana Kuopiossa.

–  Jos KalPa voittaa ja A-nuorten puolivälieräsarja tasoittuu 2–2:een, me siirrymme pelaamaan Tapiolassa isomman Metro-areenan puolelle ja ottelun alkamisaika vaihtuu kello 18.30:sta 19.20:een. Jos A-nuorten ottelusarja katkeaa, pelaamme suunnitelman mukaisesti kotihallissamme Tapiola kakkosessa kello 18.30 alkaen, Bluesin naisten joukkueenjohtaja Jarkko Malm kertoo.

Ongelmallisen tilanteesta tekee Metro-areenalla torstaina käytettävissä oleva jääaika. Epätietoisuus johtuu hallin omistajan ulkopuoliselle firmalle myymästä "elämyskiekkopäivästä", minkä takia jääaikaa on käytettävissä torstaina vain 2,5 tuntia.

–  Tuo jääaika riittää naisten liigan ottelulle, mutta nuorten SM-liigassa minimijääaika on 3,5 tuntia, Blues Juniorien toiminnanjohtaja Niko Merikanto selvensi STT:lle.

–  Kyse ei missään nimessä ole A-nuorten asettamisesta naisten edelle. Bluesin juniorit tekevät hyvää ja tiivistä yhteistyötä kaikilla tasoilla Bluesin naisten kanssa, Merikanto täydensi.

Positiivinen ongelma

Suomen naisten maajoukkue saavutti vuoden takaisissa Etelä-Korean talvikisoissa olympiapronssia. Maajoukkue herättää yleistä kiinnostusta, mutta kotimainen sarjatoiminta on kirkkaista valoista etäämmällä.

Bluesin Malm ei ole katkera siitä, että naisten pääsarja uhkaa jäädä A-juniori-ikäisten miesten jalkoihin.

–  A-nuoret ovat Jääkiekkoliiton arvoasteikossa ylempänä kuin naisten liiga. Täytyy muistaa, että niistä A-nuorista tulee lähivuosien miesten maajoukkuepelaajia, hän ymmärtää.

Malm näkee, että espoolaisella jääkiekkoilulla on positiivinen ongelma. Jääkiekosta on jopa ylitarjontaa, vaikka miesten espoolainen lippulaiva Kiekko-Espoo pelaa kolmannella sarjaportaalla Suomi-sarjassa.

–  Naiset pärjäävät, ja pojissa A-, B- ja C-juniorit ylsivät pudotuspeleihin. Harvoinhan tällaista sattuu, että matsit meinaavat mennä näin päällekkäin.

Blues on voittanut kautta aikojen 13 naisten mestaruutta, eli suomalaisseuroista eniten. Viime lauantaina Bluesin 6–1-kotivoittoon päättyneessä avausfinaalissa Ilvestä vastaan Tapiolassa oli 421 katsojaa.

–  Jos saisimme kolmannen finaalin Tapiola kakkoseen ja sinne 500 katsojaa, häkki olisi suurin piirtein täynnä. Se on naisten liigassa kova yleisömäärä, Malm tietää.

Juttua muokattu klo 18.00: Lisätty Niko Merikannon kommentit elämyskiekkopäivästä ja jääajoista.

Lue myös:

    Uusimmat