Jääkiekon etumatka muihin lajeihin kaventui – nuoria miehiä kiinnostaa jo eniten e-urheilu

8:26
Tulosruutu selvitti sunnuntain SM-liigaotteluiden tapahtumat.

Jääkiekkoilu on yhä suomalaisten suosikkilaji. Sen etumatka muihin urheilulajeihin on kuitenkin kaventunut, ilmenee sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyrityksen Sponsor Insightin tutkimuksesta.

Kiinnostavimmat lajit ovat jääkiekko, yleisurheilu, hiihto, ampumahiihto ja formula 1. Jääkiekosta melko tai erittäin kiinnostuneita suomalaisia oli aikuisväestöstä 45 prosenttia.

Jääkiekon etumatka muihin lajeihin kaventui. Yleisurheilu on kolme prosenttia jäljessä jääkiekkoa, kun ero oli yhdeksän prosenttia vuonna 2018.

E-urheilu nousi 18–29-vuotiaiden miesten ikäluokassa ensimmäistä kertaa kiinnostavimmaksi lajiksi. Heistä 53 prosenttia oli kiinnostunut E-urheilusta ja 52 prosenttia jääkiekosta.

Top-20:ssa kiinnostavimpien lajin joukossa eniten kannatustaan nostivat formula 1, koripallo, jalkapallo ja vapaille kanaville palannut alppihiihto. Kiinnostus formuloihin kasvoi neljä prosenttia.

Miehissä kärkilajit ovat jääkiekko, formula 1, yleisurheilu ja jalkapallo. Naisissa hiihto ohitti jääkiekon nousten kiinnostavimmaksi lajiksi. Naisissa hiihdon jälkeen kiinnostavimmat lajit ovat jääkiekko, yleisurheilu ja taitoluistelu.

Vuotuisessa tutkimuksessa vertailtiin yhteensä 68 eri lajia. Tutkimuksessa haastateltiin nettipaneelin kautta 2  092 vähintään 18 vuotta täyttänyttä suomalaista.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja