Mainos

Naisten kosmeettiset alapääleikkaukset

Kosmeettisen kirurgian käyttö omien ulkoisten avujen parantamiseksi on nykyisin aivan normaalia ja hyväksyttyä. On olemassa silikoni-implantteja, rasvaimua, kasvojen kohotusta ja niin edelleen. Uutena tulokkaana on vahvasti tulossa myös sukuelinten muokkaaminen uuteen kuosiin. Nykyisin naiset käyvät sellaisiakin plastiikkakirurgisissa operaatioissa kuin labiaplastia, vaginoplastia, hymenoplastia tai perineoplastia.

Labiaplastia

Labiaplastia tarkoittaa operaatiota, jossa häpyhuulten kokoa muutetaan. Kyseessä on yleensä joko isojen häpyhuulten koon suurentaminen tai pienten häpyhuulten koon pienentäminen.

Isot häpyhuulet ovat kaksi rasvakudosta sisältävää ihopoimua, jotka yltävät häpykukkulasta noin 2–3 senttimetrin etäisyydelle peräaukosta ja yhtyvät välilihan alueella toisiinsa. Häpyhuulet ovat pituudeltaan noin 7–9 senttimetriä ja leveydeltään 2–4 senttimetriä. Niiden kokoon vaikuttaa hormonitoiminta ja siksi ne ovat ennen murrosikää ja toisaalta taas menopaussin jälkeen hiukan pienemmät kuin naisen ollessa lisääntymisiässä. Myös naisen kehon rasvan määrä vaikuttaa häpyhuulten kokoon. Jotkut hoikat naiset haluavat, että heidän isot häpyhuulensa olisivat muhkeammat. Häpyhuuliin voidaan ruiskuttaa rasvaa, jolloin niiden koko kasvaa.

Isojen häpyhuulten sisäpuolella sijaitsevat pienet häpyhuulet, jotka ovat keskimäärin 5 senttimetriä pitkät ja paksuudeltaan 0,5–1 senttimetriä. Leveys vaihtelee naisen iän ja synnyttäneisyyden mukaan. Kapeimmillaan niiden halkaisija on 2–3 senttimetriä ja leveimmillään 5–6 senttimetriä. Häpyhuulten liikakasvusta on kyse silloin, kun huulten läpimitta ylittää 4 senttimetriä. Liikakasvua voi esiintyä toisella tai molemmilla puolilla. Se voi olla myös epäsymmetristä. Liikakasvu voi aiheuttaa kosmeettista haittaa, paikallista ärtyneisyyttä ja epämukavuutta esimerkiksi kävellessä tai istuessa, sekä vaikeuttaa hygienian hoitoa kuukautisten aikana. Arviolta vain noin 1,8 prosentilla naisista pienten häpyhuulten läpimitta ylittää 4 senttimetriä, mutta siitä huolimatta yllättävän moni nainen haluaa, että pienet häpyhuulet ovat siron näköiset ja hakeutuvat plastiikkakirurgin pakeille.

Hymenoplastia

Kun immenrengasta halutaan pienentää ja tiukentaa, on kyseessä hymenoplastia. Immenkalvo on nimensä mukaisesti ohut kalvomainen rakenne. Sen muoto, paksuus, venyvyys ja siinä oleva aukko vaihtelevat naisen iän, synnyttäneisyyden ja seksuaalisen kokemuksen mukaan. Aukko voi olla rengasmainen, puolikuun muotoinen, lähes pystysuora, seulamainen, väliseinämäinen tai täysin sulkeutunut. Jotkut naiset haluavat seksuaalisista syistä tiukentaa immenrengastaan.

Perineoplastia

Perineoplastiassa korjataan emättimen eteistä. Leikkauksella vaikutetaan emättimen ulkoiseen olemukseen, vahvistetaan ja kohotetaan välilihan aluetta sekä vaikutetaan ehkä myös hiukan seksuaaliseen nautintoon. Leikkauksen yhteydessä voidaan myös pienentää klitoriksen esinahkaa, jolloin klitoriksen terska ja runko tulevat paremmin esille. Kyseisen leikkauksen tarkoituksena on puhtaasti seksuaalisen nautinnon lisääminen.

Vaginoplastia

Vaginoplastia on kirurginen operaatio, jossa emättimen limakalvosta poistetaan osa. Emättimen seinämä on normaalisti 2–3 millimetriä paksu ja koostuu kolmesta kerroksesta. Sisimpänä on monikerroksinen limakalvoa verhoava levyepiteeli. Emättimen keskimmäinen kerros koostuu joustavasta sidekudoksesta ja uloimpana sijaitsee lihaskerros. Vaginoplastiaan ei ole olemassa mitään leikkaus-standardia, joten leikkaava lääkäri päättää, kuinka paljon kudosta poistetaan. Leikkauksen tarkoituksena on tiukentaa emätintä.

Leikkauksia pääasiassa miesten tähden

On merkillistä, kuinka paljon vaivaa naiset ovat valmiita näkemään seksikkään olemuksensa vuoksi. He ovat jopa suostuvaisia menemään kalliisiin kirurgisiin operaatioihin, joissa heidän sukuelimiään leikellään. Tämä vain siksi, että heidän sukuelimensä näyttäisivät paremmalle ja tuottaisivat miehille visuaalisen ärsykkeen lisäksi myös entistä enemmän fyysistä mielihyvää. Olisivatkohan miehet valmiita noin suuriin uhrauksiin naisten mielihyvän takia? Tuskinpa!

Teksti: Kari Heusala

Kuvat: Shutterstock

Lähde: Female Cosmetic Genital Surgery. Obstet Gynecol. 2009

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.