Näistä Googlen ominaisuuksista et ole varmaan kuullutkaan

Google on varmasti jokaiselle tuttu hakukone, mutta tiesitkö, mitä kaikkea muuta se tarjoaa?

Kokosimme 12 ominaisuutta tutusta hakukoneesta, joiden joukosta voi helposti löytää uusia suosikkeja. Osa ohjelmista tai palveluista toimii myös mobiilissa.

Mikä herättää oman kiinnostuksesi? Katso esittelyt alta.

1. Google Keep on muistiinpanosovellus, joko toimii niin tietokoneella kuin mobiilissakin. To do -listojen teko luonnistuu helposti, nopeasti ja visuaalisesti kauniista tällä sovelluksella.

2. Tiesitkö, että Gmail-sovellusta pääsee käyttämään myös ilman @gmail-osoitetta? Sovellukseen pystyy siis liittämään jo olemassa olevan sähköpostiosoitteen, vaikkei se olekaan gmailin oma.

3. Osoitteella google.fi/sky pääsee tarkkailemaan avaruutta muun muassa NASAn satelliitin ja Hubblen kautta.

4. Google nGrams on viihdyttävä ohjelma, jolla voi selvittää yksittäisten sanojen ilmestymistä julkaistussa kirjallisuudessa vuosina 1500–2008. Ohjelma tunnistaa myös suomenkielisiä sanoja, mutta ei aivan kaikkia.

5. Jos englanninkieliset numerot tuottavat haastetta, löytyy lausumisapua Google-haulla. Syötä hakukenttään numerosarja (esim. 956845983275=english) ja tuloksena saat saman sarjan kirjoitettuna. Niksi ei valitettavasti tosin toimi suomeksi.

6. Visuaalisuutta arvostava etsii mieluisan fontin selaimeensa. Google Fonts tarjoaa ilmaisia fontteja, joiden asentaminen omaan selaimeen onnistuu helposti.

7. Sivistytä itseäsi tutustumalla tunnettuihin maalauksiin. Google Art Project sisältää runsaan määrän korkearesoluutioisia kuvia maailman taidemuseoista.

8. Kiinnostaako tietää, mistä nyt puhutaan? Google Trends ojentaa kattavasti tilastoa suomalaisten ja koko muun maailman puhutuimpia aiheita juuri nyt. Voit myös vertailla eri hakutermien suosiota ajan saatossa.

9. Panoramio yhdistää Google Mapin ja käyttäjien omat, palveluun lataamat kuvat. Koko maapallon ollessa käytettävissä, vierähtäisi palvelun parissa hetki, jos toinenkin. 

10. Google Translate avustaa kieliataitoa vaativissa tilanteissa. Sovellukseen ei kuitenkaan kannata luottaa aivan sokeasti: kaikki ovat varmasti kuulleet myös sovelluksen epäonnistuneista käännöksistä.

11. Googlen kuvahaku toimii myös päinvastoin kuin yleensä sitä käytämme. Kuvahakuun voi nimittäin syöttää kuvatiedoston löytääksesi esimerkiksi alkuperäisen kuvalähteen.

12. Sisäisen lapsen voi vapauttaa leikkimään legoilla Buildwithchrome-sivustolla.


Osittainen lähde: Business Insider


Lue myös:

    Uusimmat