Osaatko jo nämä? 5 salaista vinkkiä, joilla mullistat Google-hakusi

Kuusi käytännöllistä pikanäppäintä 0:38

BoredPanda-sivusto jakaa viisi käytännöllistä kikkaa, joiden avulla googlettelusta voi tehdä entistä tarkempaa. Näin halutut hakutulokset voivat löytyä helpommin ja nopeammin.

VIDEO: Onko sinulla hallussa jo nämä hyödylliset pikanäppäimet?

Google on maailman suosituin hakukone, ja päivittäin ihmiset ympäri maailmaa tekevät sillä jopa miljardeja hakuja.

Suurin osa vain kirjoittaa valitsemansa hakusanat Googlen hakukenttään, mikä yleensä tuo hyviä ja relevantteja hakutuloksia. On kuitenkin olemassa muutamia kikkoja, joiden avulla Google-haun käyttämistä voi helpottaa ja haluttuja tuloksia löytää nopeammin.

BoredPanda vinkaa viisi kikkaa – nämä kannattaa opetella ulkoa!

Etsi tietyltä nettisivustolta

Jäikö mieleesi MTV Lifestylen sivuilla näkemäsi lihapullaresepti, mutta et löydä sitä Googlen hausta? Jos etsit tietyltä nettisivustolta jotakin tiettyä tietoa, voit kohdentaa Google-haun vain tälle nettisivustolle.

Tämä onnistuu kirjoittamalla hakuun ”site:[nettisivu] [hakusana]”.

MTV:n jakamaa lihapullareseptiä etsittäessä hakuun siis tulisi kirjoittaa site: www.mtv.fi lihapullat.

Määrittele termi

Tuliko netissä vastaan jokin sana, jonka merkitystä et ymmärrä? Saat helpoiten esiin sanan määritelmän, kun kirjoitat Googlen hakukenttään ”define:[sana]”.

Jos ihmettelet esimerkiksi, mitä tarkoittaa nuorison suosima sana ”swag”, voit kirjoittaa hakuun define: swag.

Muuta yksiköitä

Paljon punnat olivatkaan euroina tai mailit kilometreinä? Googlen hakukoneessa on kikka, jolla tämänkin asian saa nopeasti selville.

Kirjoita Google-hakuun ”[yksikkö 1] in [yksikkö 2]”. Tällöin ei edes tarvitse avata erillistä linkkiä valuuttalaskuriin, vaan Google näyttää vastauksen suoraan haun etusivulla.

Eli jos 120 dollaria haluaa muuttaa euroiksi, kirjoita hakuun 120 US dollars in euro.

Suodata turhia hakutuloksia

Joskus Googlesta saattaa olla hankala löytää tuloksia jostakin tietystä aiheesta, jos toisen aiheen avainsanat ovat aivan samanlaisia. Jos esimerkiksi haluat löytää tietoja Elisabeth -nimisistä kuninkaallisista, mutta et juuri Englannin nykyisesti kuningattaresta, ei hakusanojen "Elisabeth kuninkaallinen" näppäileminen paljoa auta.

Hakukenttään kannattaa tällöin kirjoittaa ”-[hakusana]”, sillä se jättää kaikki miinusmerkin jälkeen kirjoitetun hakusanan hakutuloksen ulkopuolelle.

Edellä mainitussa esimerkissä haku siis kuuluisi näin: Elisabeth kuninkaallinen -kuningatar. Tällöin hakutuloksiin tulee tietoa kaikista muista Elisabeth-nimisistä kuninkaallisista, ei kuningatar Elisabethista.

Etsi säätietoja

Jos säätiedot haluaa saada helposti ja nopeasti, voi Googleen kirjoittaa vain suoraan ”sää [sijainti]”. Tällöin ei tarvitse avata erillisiä sivuja, vaan Google näyttää suoraan hakutulosten alussa säätilanteen valitussa sijainnissa.

Jos Googlen palveluissa on sijainti päällä, näyttää hakukone tämänhetkisen sijainnin säätilan vain kirjoittamalla hakuun sanan ”sää”.

Lähde: BoredPanda

***

Vuoden kiinnostavimmat Google-haut 6:35

Lue myös:

    Uusimmat