Kiinnostavimmat sovellukset älypuhelimelle tältä vuodelta: Time-lehden listalta löytyy uusia suosikkeja

Uusia sovelluksia putkahtelee maailmaan jatkuvasti. Time-lehti listasi yhteensä 25 tähän mennessä vuoden parasta sovellusta, joiden joukosta löytyy varmasti uusia suosikkeja.

Älypuhelimen parissa tulee vietettyä paljon aikaa päivästä kuin huomaamatta. Työmatka saattaa kulua sosiaalista mediaa selaten tai pelejä pelaten, mutta sovelluksia löytyy myös muihin tarpeisiin: esimerkiksi uusien asioiden opiskeluun tai kulttuurielämyksiin.

Esittelemme Time-lehden listan yhdeksän sovelluksen kärkijoukon, jotka löytyvät myös suomalaisista sovelluskaupoista. Kokonaisuudessa lista löytyy täältä, mutta huomioi, että kaikkia sovelluksia ei ole saatavilla Suomessa.

9. Google Earth

Karttasovellukseen tuli hiljattain uusi ominaisuus, joka vie virtuaaliselle matkalle minne tahansa päin maailmaa. Sovelluksessa pääsee tutustumaan uusiin tai jo tuttuihin kaupunkeihin lintuperspektiivistä kaupungin kattojen yltä.

8. ArtPassport

Jos lomabudjetti ei anna myöten matkata katsomaan maailman merkittävimpiä taideteoksia, pääsee niitä tarkastelemaan myös ArtPassportissa. Sovellus esittelee teoksia 360-asteisina mahdollistaen vr-lasien käytön.

7. Musical.ly

Videoeditoinnin ja sosiaalisen verkoston yhdistelmä eli Musical.ly on ollut erityisen suosittu teinien keskuudessa. Sovelluksessa luodaan omia musiikkivideoita.

6. Wemogee

Samsungin Wemogee-sovellus auttaa sosialisoitumaan. Sovellus on kehitetty yhdessä puheterapeuttien kanssa. Kaikki sovelluksen kautta lähetetyt viestit muuttuvat automaattisesti, kun sovellus lisää sopiviin paikkoihin emojeita. Sovellus sopii erinomaisesti esimerkiksi afasiasta eri kielellisistä häiriöistä kärsiviä.

5. Instagram

Suosittu kuvasovellus löytyy listalta, sillä se on ottanut omakseen monen Snapchatista tutun piirteen. Sovellus on saanut jatkuvasti uusia päivityksiä samalla kun sovelluksen käyttäjämäärä on alati kasvanut.

4. The Great Courses Plus

Sovelluksesta löytyy oppitunteja aiheesta kuin aiheesta, joiden avulla voi parantaa omia kuvaustaitoja, oppia piirtämään tai tutustua avaruuteen.

3. A Normal Lost Phone

Jännittävään tarinaan imaiseva peli muistuttaa ulkoasultaan tavallista, kadulta poimittua kadonnutta älypuhelinta. Pelaajan tehtävänä on selvittää, kenelle puhelin kuuluu selaamalla puhelimen viestejä, kuvia ja puhelimia.

2. Microsoft To-Do

Tehtävälistojen tekoon tarkoitettu Microsoftin sovellus saa pisteitä helppokäyttöisyydestään ja kauniista ulkoasusta.

1. Super Mario Run

Nintendon viime joulukuussa iPhonelle ja viime maaliskuussa myös Androidille julkaisema mobiilipeli sai Time-lehdeltä rutkasti kehuja. Hyppelytasopeli saa kehuja muun muassa siitä, että peliä voi pelata yhdellä kädellä.

Lähde: Time

***


Lue myös:

    Uusimmat