Näistä asioista hittinikkari Maki Kolehmainen muistetaan

Maki Kolehmainen jätti jälkensä suomalaiseen musiikkiin.

Muusikko, säveltäjä ja tuottaja Marko "Maki" Kolehmainen on kuollut 58-vuotiaana. Tiedon menehtymisestä vahvistaa Kolehmaisen pitkäaikainen ystävä, asiainhoitaja ja manageri Antti J. Kallio.

Kolehmainen menehtyi nopeasti edenneeseen sairauteen maanantaina 3. kesäkuuta aamuyöllä Helsingissä. Perhe kiittää Terhokodin henkilökuntaa ja ystäviä Kolehmaisen kauniista saatosta. 

Kolehmainen tunnetaan parhaiten Aikakone-yhteen säveltäjänä. Hän tuotti ja sävelsi Aikakoneelle useita hittikappaleita, kuten Tähtikaaren taa, Odota, Keltainen ja Nti Groove

Kolehmainen on säveltänyt musiikkia myös lukuisille muille artisteille, kuten Antti Tuiskulle, Anna Abreulle, Einille, Neumannille, Hanna Pakariselle ja Robin Packalenille.

Kolehmaisen kynästä on tullut lukuisia suomalaisten rakastamia hittejä. Hän on yksi Robin Packalenin vuoden 2012 hittikappaleen Frontside Ollien tekijöistä. Lisäksi hän on muun muassa tehnyt Samuli Edelmannin ja Sanin esittämän kappaleen Tuhat yötä sekä  Kurre Westerlundin esittämän kappaleen Kuuden vuoden kuuliaisuus jasäveltänyt Tiktak-yhtyeelle hittibiisejä, kuten Lopeta ja Sekoitat mun maailman. Hänen käsialaansa on myös Laura Voutilaisen vuoden 2002 euroviisukappale Addicted to You

Kolehmainen soitti elämänsä ensimmäisen keikan ammattimuusikkona kesäkuussa vuonna 1989, kun hän esiintyi Einin taustabändissä. Kolehmaisen elämä muuttui vuonna 1993, kun hän ja Alex Ojasti perustivat Aikakone-yhtyeen. Ennen Aikakonetta Kolehmainen soitti taustabändeissä. 

Kolehmainen voitti uransa aikana useita Emma-palkintoja. Hänellä oli tuotantoyhtiö Maki Kolehmainen Productions sekä levy-yhtiö Helsinki Records.

Yksityiselämä

Kolehmainen syntyi vuonna 1966. Image-lehden vuoden 2013 haastattelun mukaan Kolehmaisen synnyinkoti sijaitsi Töölössä, josta perhe muutti Kolehmaisen pikkuveljen syntymän jälkeen Itä-Vantaalle Vaaralan pientaloalueelle. 

Kolehmainen kertoi Imagelle haaveilleensa rocktähteydestä pienestä asti. Perheen kotialbumissa oli kuva, jossa Kolehmainen poseeraa kolmivuotiaana sohvalla muovikitaran kanssa. Ensimmäisen oikean kitaransa hän sai täyttäessään 10 vuotta.

– Mä olen aina ollut oman tieni kulkija. Koskaan en tapellut kenenkään kanssa. Jos en soittanut kitaraa, pelasin futista. Kaksi alaluokkalaista pääsi koulun edustusjoukkueeseen. Mä olin toinen niistä. Joskus 13–14-vuotiaana olin ihan vitun nolona, kun tytöt valitsivat mut luokan hymypojaksi, hän kertoi Imagelle.

Kolehmainen kertoi Aikakoneen fanisivuilla, että ennen yhtyettä hän teki "kaikenlaista hommaa vesisängyn myynnistä kaupan hinnoittelijaan". 

Kolehmainen oli elämänsä aikana naimisissa kahdesti. Hän kertoi Imagessa, että hänen jokainen suhteensa on kariutunut samasta syystä. Kolehmaisen ex-vaimo oli sanonut ennen eroa, että kolme asiaa menee aina heidän liittonsa edelle: musiikki, musiikki ja musiikki.

Kolehmaisella on ensimmäisestä liitostaan neljä nyt jo aikuista lasta. 

Lue myös:

    Uusimmat