Mainos

Naispappeuskiista paisuu

Seurakunnat ovat ryhtyneet eväämään taloudellista tukeaan naispappeutta vastustavilta herätysliikkeiltä.

Helsingin seurakunta on jo jäädyttänyt kiihkeimmin naispappeutta vastustavalta Suomen Luterilaiselta Evankeliumiyhdistykseltä 30 000 euron projektimäärärahan. Parhaillaan harkitaan vuosittaisen noin 200 000 euron arvoisen talousarviotuen lopettamista.

Rahahanojen sulkemista mietitään myös Espoossa, Turussa ja Tampereella.

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen toiminnanjohtaja on murheissaan seurakuntien halusta jäädyttää tukeaan kirkon toiseksi suurimmalle herätysliikkeelle. Merkittävä osa liikkeen toiminnasta rahoitetaan kirkolta saatavilla lahjoitusvaroilla.

- Se tarkoittaa käytännössä sitä, että me joudumme miettimään, millä tasolla ja minkälaisella volyymilla pystymme työtä tekemään, sanoo toiminnanjohtaja Lasse Nikkarikoski.

Boikottihenki heijastuu jo evankelisen liikkeen omistaman kustannusyhtiönkin toimintaan. Kirjojen myynti on romahtanut.

Seurakunnat ovat peruneet esittelytilaisuuksia ja ostotilauksia. Toiminnanjohtajan mukaan liike pitää kiinni Raamatun tulkinnastaan painostuksesta huolimatta. Tukea saadaan kirkon neljältä muulta herätysliikkeeltä.

- Kotimaan järjestökentässä hyvin monet järjestöt ovat mukana. Mutta ei näitä ole listattu sillä tavalla, vaan monella eri tasolla toimitaan ja erilaisissa tilanteissa, Nikkarikoski sanoo.

Kirkon suojissa toimivan evankelisen liikkeen jäsenistö on muun herätysliikeväen ohella kirkon aktiivisinta jäsenkuntaa. Taloudellisen tuen evääminen koettelee kuitenkin kovimmin juuri heitä.

- Herää kysymys, että mikä on se intressi, mikä tarkoitus tällä on ja kehen tämä halutaan kohdistaa. Mikä tämän takana on, kysyy lähetyspastori Lasse Räty.

Nuorten määrä herätysliikkeiden toiminnassa on kasvussa. Taloudelliset sanktiot teologisista kysymyksistä herättävät ihmetystä.

Herätysliikeaktiivien mukaan seuraava kiista tullaan käymään homoavioliitoista. Taustalla on kuitenkin perustavaalaatua olevia näkemyseroja kirkon ydinsanomasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.