Naisleijonille tyly tyrmäys MM-avauksessa

Suomi aloitti jääkiekon naisten MM-kisat Yhdysvalloissa tappiolla. Tshekki kukisti Naisleijonat 4–0 New Yorkin Uticassa.

Pienessä kaukalossa kiekkoa hallinnut Tshekki kaappasi otteen pelistä ratkaisevan tuntuisesti toisessa erässä, kun Adela Sapovalivova ja Klara Hymlarova saattelivat erän maaleillaan vastustajan 2–0-johtoon.

Tätä ennen Suomen kolmosketjun keskushyökkääjä Jenniina Nylundilla oli ollut Tshekin maalin edessä oiva tekopaikka, mutta vailla tulosta.

Erittäin vauhdikkaan ensimmäisen erän jälkeen Tshekin pelaajat siirtelivät kiekkoa harkitusti keskenään, ja Suomi luisteli potkun perässä.

– Kaveri tuli ja teki kaksi maalia meidän virheistä. Pyörittiin liikaa kulmissa ja pelin ulkopuolella, Suomen kakkosketjun keskushyökkääjä Noora Tulus kiteytti TV5:lle kakkoserän, mutta analyysi kuvasi ottelua yleisemminkin.

Tshekki iski kaksi viimeistä maaliaan ottelun lopussa Suomen tyhjään pömpeliin. Suomi kohtaa seuraavaksi torstain ja perjantain välisenä yönä Kanadan.

Ainakin kovia pelejä luvassa

Tshekki on kaksien viime MM-kisojen pronssimitalisti, kun Suomi jäi turnauksissa ilman mitalia.

Toissa vuonna Suomi romahti turnauksen päätteeksi kuudenneksi, viime vuonna MM-sijoitus oli viides. Pykälän parannus loppusijoitukseen oli sikäli merkittävä, että Suomi saa Uticassa A-lohkossa tuntumaa kovista peleistä, kun vastaan tulevat Pohjois-Amerikan lajimahdit Kanada ja Yhdysvallat.

Suomi hävisi MM-turnauksen alla Kanadalle valmistavassa maaottelussa 2–8. Ykkösketjun laitahyökkääjä Petra Nieminen pääsi pitkästä aikaa Naisleijonissa pelaamaan samassa vitjassa Susanna Tapanin ja Michelle Karvisen kanssa, kun nämä viime välikauden jälkeen palasivat MM-joukkueeseen.

Maaliahnetta Niemistä Suomen nollapeli korpesi.

– Niin pelaajien kuin valmennuksenkin pitää saada touhuun jotain rotia, että pystytään haastamaan täällä, Nieminen sanoi ja viittasi A-lohkon tasoon.

Hiirikoskella 20-vuotisjuhlat

Suomen kapteeni Jenni Hiirikoski, 37, pelaa Uticassa uransa 16:tta aikuisten MM-turnausta ja kiekkoili Tshekkiä vastaan 90:nnen aikuisten MM-kisapelinsä. Hän on naisissa MM-pelimäärässä Suomessa ja maailmallakin ylivoimainen ykkönen.

Hän debytoi aikuisten MM-kisoissa vuonna 2004.

Miesten puolella 90 ottelua MM-Leijonissa ovat saaneet kasaan Pekka Marjamäki ja Olli Jokinen. Suomen ennätys on Ville Peltosen 115 MM-peliä.