Naisleijonien MM-polku kulkee tuttua reittiä: "Siinä pelissä pitää olla ihan eri lailla valmiina"

Tappio Yhdysvalloille ja voitot Venäjästä sekä Sveitsistä ovat sitä, mitä Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueelta MM-kotikisojen alkusarjassa odotettiin. Tiistaina edessä on alkusarjan päätösottelu Kanadaa vastaan.

–  Siinä pelissä pitää olla ihan eri lailla valmiina kuin mitä tässä olimme. Jalkojen pitää liikkua alusta asti, Suomen puolustaja Rosa Lindstedt paalutti Sveitsistä otetun 6–2-voiton jälkeen.

Suomi ei voita lohkoaan, joten on lähes samantekevää, sijoittuuko Naisleijonat lohkossa toiseksi, kolmanneksi tai neljänneksi. Torstaina pelattavissa puolivälierissä Suomi on joka tapauksessa ennakkosuosikki.

Rutiinisuorituksen pitäisi riittää puolivälierissä, mutta lauantain välierässä vaaditaan jo itsensä ylittämistä. Tuttuun tapaan kaavio tuonee välieriin vastaan pohjoisamerikkalaisen joukkueen, todennäköisesti Kanadan. Pohjoisamerikkalaisten välttäminen välierässä olisi vaatinut lohkovoittoa.

Tiistaina alkusarjan päättävässä ottelussa on tilaisuus antaa myrskyvaroitus Kanadalle. Suomen hyökkääjä Annina Rajahuhta nostettiin Sveitsi-ottelussa kolmosketjuun, ja hän pelasi vahvasti.

–  Teimme älyttömästi töitä koko ketju. Maali jäi seuraavaan otteluun, vaikka paikkoja oli. Varsinkin puolustuspelaamisen suhteen pitää skarpata Kanada-otteluun, Rajahuhta ruoti kehityskohteita.

Kaksi vuotta sitten Suomi voitti Kanadan MM-kilpailujen alkulohkossa, mutta välierässä kyyti oli kylmää. Tuolloin tosin Kanada ja Yhdysvallat pääsivät A-lohkon ykkösenä ja kakkosena suoraan välieriin. Suomi joutui varmistamaan paikkansa neljän parhaan joukkoon puolivälierissä.

Laajennetussa kymmenen joukkueen turnauksessa myös A-lohkon kaksi parasta kulkevat puolivälierien kautta, joten lepoetua ei synny viikonlopuksi.

Lue myös:

    Uusimmat