Naiskaksikko houkutteli uhrin varastotilaan, sitoi ja aloitti neljän tunnin kidutuksen – poikkeuksellisen pöyristyttävän teon motiivina 500 euroa

Syyttäjä vaatii yli kahden vuoden ehdottomia vankeusrangaistuksia kahdelle naiselle, jotka pahoinpitelivät kolmannen naisen poikkeuksellisen raa'asti ja julmasti Kouvolassa viime marraskuun alussa. Mielikuvituksellinen väkivalta kesti neljä tuntia ja uhri sai siinä vakavia vammoja.

Syyttäjä vaatii naisille rangaistusta törkeästä ryöstöstä, törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä vapaudenriistosta sekä vähäisemmistä rikoksista. Molemmat syytetyt otettiin kiinni pahoinpitelyä seuraavana päivänä ja he ovat edelleen vangittuina.

Haastehakemuksen mukaan kaksikko houkutteli uhrinsa Kouvolassa sijaitsevaan varastotilaan. Kun uhri saapui paikalle, kaksikko alkoi välittömästi mätkiä häntä mailoilla päähän ja vartaloon.

Naiset sitoivat maassa makaavan uhrin kädet selän taakset ja jalat yhteen ilmastointiteipillä. Lisäksi he kieputtivat uhrin pään ympärille ilmastointiteippiä niin, että teippi peitti uhrin suun.

Kaksikko sulki varaston oven ja jatkoi silmitöntä väkivaltaa neljän tunnin ajan. Haastehakemuksen teonkuvauksen perusteella väkivalta oli kidutusluonteista.

Motiivina rahantarve

Naiset jatkoivat uhrinsa hakkaamista mailoilla kaikkialle kehoon. Lisäksi he potkivat uhria.

Väkivallan lomassa naiset vaativat uhriltaan 2 000 euroa. Kaksikko uhkasi jatkaa väkivaltaa, kunnes saavat sen, mitä vaativat.

Uhrin rääkkäämisessä naiset käyttivät mailojen lisäksi myös muita välineitä. He työnsivät uhrin sieraimeen piikin, leikkelivät tämän korvaa saksilla ja viiltelivät puukolla häntä.

Naiset leikkasivat uhrin hiuksia puukolla ja polttivat niitä tupakansytyttimellä. Lisäksi he polttivat sytyttimellä ja palavavilla tupakoilla uhrinsa raajoja ja vatsaa niin, että tämä sai vaikeita palovammoja väkivallasta.

Naiset tunkivat uhrinsa alushousuihin käytettyjä injektioneuloja ja -ruiskuja. Tämän jälkeen he potkivat uhrin alapäätä.

Neljän tunnin kidutus

Syyttäjän mukaan uhri makasi varastotilassa neljän tunnin ajan sidottuna ja täysin puolustuskyvyttömänä.

Väkivalta aiheutti uhrille lukuisia ruhjeita ja haavoja. Lisäksi uhri sai eriasteisia palovammoja ympäri kehoa.

Vakavimmat kolmannen asteen palovammat pahoinpitelijät aiheuttivat uhrin jalkapohjaan, jalkaterään ja sääriin. Uhri sai toisen asteen palovammoja käsiinsä ja jalkoihinsa.

Osa palovammoista oli niin vaikeita, että ne vaativat leikkaushoitoa ja ihosiirteitä.

Syyttäjä piti väkivaltaa törkeänä sen raakuuden, julmuuden, suunnitelmallisuuden ja keston takia. Lisäksi tekijät kohdistivat joukolla väkivaltaa puolustuskyvyttömään henkilöön ja teossa käytettiin teräasetta.

Ulkopuolinen toimitti rahat

Syytetyt kertoivat esitutkinnassa, etteivät muista varaston tapahtumista paljoa. Ensimmäinen muisti houkutelleensa uhrin varastoon ja toinen muisti vetäneensä uhrin sisälle sinne.

Uhri pääsi lopulta vapaaksi, kun kaksikko sai hänen pankkikorttinsa ja 500 euroa haltuunsa ulkopuolisen henkilön välityksellä. Ulkopuolisen henkilön toimitettua naisille rahat, kaksikko vapautti uhrin ja tämä pääsi vihdoin poistumaan paikalta.

Kymenlaakson käräjäoikeus antaa asiasta ratkaisunsa 8. päivä maaliskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat