Kuva: Playboyssa poseerannut mäkihyppymestari MM-kisamedian suosiossa – Janne Ahonen nopeasti puheeksi MTV:n pisteellä

4:45
MTV Urheilu Oberstdorfissa: MM-hiihdot käyntiin kesäkelissä.

Saksalaismäkihyppääjä Juliane Seyfarth on ollut yksi eniten kansainvälistä huomiota saaneista urheilijoista Oberstdorfin MM-hiihdoissa. Syy tähän on ulkourheilullinen. 

Seyfart, 30, nimittäin poseerasi hiljattain Playboy-lehden saksalaisversion kannessa ja sivuilla. Sensuellit kuvat herättivät huomiota.

– On fantastista nähdä, kuinka moni kansainvälinen lehti on kirjoittanut kuvista, Seyfarth totesi norjalaiselle Dagbladetille.

Tämä suosio näkyi myös naisten MM-normaalimäen karsinnassa keskiviikkona. Seyfarth pysäytettiin lähes kymmenellä haastattelupisteellä. Myös MTV Urheilu jututti saksalaishyppääjää. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Eikä kestänyt kauaa, niin Seyfarth otti esille kaikkien suomalaisten urheilufanien tunteman mäkikotkan. 

– Ennen vanhaan idolini oli Janne Ahonen sinun maastasi. Nyt seuraan Kamil Stochia ja meidän saksalaisista hyppääjistämme Markusta (Eisenbichler) ja Karlia (Geiger).

Maailmancupissa vuosina 1992-2018 hypänneen Ahosen ura teki vaikutuksen Seyfarthiin. 

– Hän pystyi hyppäämään niin pitkään ja saavuttamaan voittoja maailmancupissa niin pitkällä aikavälillä. Se on hyvin vaikeaa, sillä hän kehittyi niin monena vuonna peräkkäin. 

– Toivon, että mäkihyppyynne tulee uusi Ahonen. On hienoa, että Suomella on täälläkin täysi naisten joukkue, eikä enää vain Julia (Kykkänen). Toivon heille parasta. 

"Tämä on ollut iso seikkailu"

Playboy-kuvista (alla) nousseen huomion Seyfarth on ottanut ilolla vastaan. 

– Reaktiot ovat olleet mukavia ja positiivisia. Tämä on ollut iso seikkailu, sillä poikaystäväni otti kuvat. Hän on ammattikuvaaja. Olemme olleet hyvin tyytyväisiä. 

Hän ei poseerannut kuvissa tuodakseen huomiota naisten mäkihypylle. 

– Näillä kuvilla ei ollut mitään tekemistä urheilun kanssa. Pidän niitä taiteena, ja olimme iloisia, että saimme mahdollisuuden tehdä ne. 

Seyfarth kuitenkin toivoo, että naisten mäkihypyssä otettaisiin kehitysaskeleita. 

– On käyty puheita mäkiviikosta ja lentomäen kisoista. Toivon, että naisetkin pääsisivät näihin kilpailuihin jossain vaiheessa. 

MM-kisat käydään Seyfarthin nykyisessä kotikaupungissa, sillä Saksan itäosien Eisenachista kotoisin oleva hyppääjä on asunut ja harjoitellut Oberstdorfissa vuodesta 2012 lähtien.

– On ihanaa hypätä MM-kisoja täällä, ja olemme harjoitelleet täällä paljon. 

Keskiviikon karsinta jätti parantamisen varaa, sillä saksalainen oli vasta 29:s. 

– En ollut tyytyväinen karsintahyppyyn, sillä eiliset harjoitushypyt olivat parempia. Tänään tein virheitä. 

Seyfarth on voittanut urallaan joukkuemäen ja sekajoukkuemäen MM-kultaa Seefeldissä vuonna 2019. Maailmancupissa hän on saavuttanut viisi voittoa ja yhteensä 15 palkintosijaa, mutta tämä kausi on ollut hankala. Seyfarth on vasta 38. sijalla kokonaiscupissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja