Naiset käyttävät sievoisia summia väärän sävyiseen meikkiin: Näihin tuotteisiin tuhlataan

Olet varmaan itsekin joskus ostanut epähuomiossa väärän sävyisen meikkivoiteen, joka onkin ollut aivan liian tumma – tai kerrassaan liian vaalea. Huulipuna ei olekaan näyttänyt omilla huulilla yhtä punaiselta kuin puikossa, vaan pikemminkin oranssilta. "Sen oikean" löytäminen voi olla haastavaa, mutta älä kuitenkaan sorru virheostoksiin – se voi nimittäin näkyä myös kukkarossasi.

Oikean sävyisen meikkituotteen – etenkin meikkivoiteen! – löytäminen voi olla haastavaa: oma ihonsävy saattaa muuttua reippaasti vuodenaikojen vaihtuessa sekä oman elämäntyylin mukana. Myöskin kauppojen valaistus saattaa vaikuttaa siihen, että kaupassa meikkituote näytti kerrassaan mainiolta, mutta ulos astellessa luonnonvaloon totuus onkin aivan toinen.

Kauneusvinkkien vuoden 2013 Suuren Kauneuskyselyn* mukaan suurin osa, 39 prosenttia suomalaisnaisista kuluttaa kosmetiikkaan 100–300 euroa vuodessa. Mutta kuinka paljon rahaa saattaa kulua väärään sävyisiin tuotteisiin?

Brittiläisen MyVouchercodesin teettämän selvityksen mukaan brittinaiset kuluttavat lähes 90 euroa vuodessa väärän sävyisiin kosmetiikkatuotteisiin – toisin sanoen karkeasti arvioituna lähes 6 000 euroa koko elämänsä aikana.

Eniten hätiköityjä ja virheellisiä ostoksia tehtiin meikkivoiteen parissa, eikä ihme – oikean sävyisen meikkivoiteen etsiminen voi olla haastavaa. Suomenkin katukuvassa näkee usein liian tumman sävyisiä pohjustuksia, sillä suomalaisen iho usein omalta sävyltään hyvin vaalea. Rahaa voikin sujahtaa reippaasti väärän sävyisiin ja värisiin tuotteisiin.

TOP 5: Näitä tuotteita ostetaan väärässä sävyissä

1. Meikkivoide (– kirkas ykkönen!)

2. Poskipuna

3. Aurinkopuuteri

4. Luomiväri

5. Huulipuna

Tästä syystä onkin tärkeää välttää virheostokset ja käyttää aikaa "Sen Oikean" löytämiseen. Ota huomioon, että juurikin iho on vaativa – kaikki tuotteet eivät toimi samoina vuodenaikoina. Esimerkiksi kuiva talvi-iho vaatii enemmän hoitavuutta ja täyteläisyyttä, kun taas kesällä ohut, sävyttäväkin tuote riittää. Jos et ole varma, käänny ammattilaisen puoleen.


Lue myös:

Lähde: *Suuri Kauneuskysely 2013 (tiedot kerätty 28.5.–9.8.2013), Femalefirst.co.uk: Selvityksen teetti Myvouchercodes.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat