Naisen ripsienpidennykset menivät karmeasti pieleen, kosmetologi käytti silmiin kynsiliimaa – optikolta simppeli neuvo riskien välttämiseen

2:26

Brittiläinen nuori nainen marssi kosmetologille ottamaan ripsienpidennykset – epätoivotuin lopputuloksin. Nainen epäilee kosmetologin liimanneen ripset tekokynsien kiinnittämiseen tarkoitetulla kynsiliimalla.

VIDEO: Mailis Penttilän meikkivinkit ripsille.

Brittiläinen opiskelija Megan Rixson, 20, kuvaa turvonneita kasvojaan Twitterissä jakamallaan videolla.

– Tämä silmä on kuin tulessa. Toinen silmä ei aukea kunnolla, aloittaa Megan kertomuksensa.

Itkuisen näköinen nainen kertoo, etteivät kyyneleet johdu surusta. Ne ovat oire suositusta kaunistautumiskeinosta, ripsienpidennyksistä.

– Kaikki on todella sumuista.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Tältä Megan näyttää ilman ripsienpidennyksiä.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Kosmetologi väitti oireiden olevan normaaleja

Megan kertoi BuzzFeed News -sivustolle ottaneensa ripsienpidennykset ilman ajanvarausta kauneushoitoja tekevässä salongissa.

Jo ensimmäiseen silmään ripsiä laitettaessa Meganin silmää alkoi poltella. Kosmetologi käski olemaan huolehtimatta, kyseessä oli hänen mukaansa normaali reaktio.

– Kun hän oli valmis, istuin sängyllä enkä voinut avata silmiäni. Sanoin, ettei tämä ole normaalia. Hän intti sen olevan, Megan sanoi.

Lopulta Meganin kasvot alkoivat turvota ja punoittaa. Hänen silmänsä vuosivat jatkuvasti. Megan kertoo jopa menettäneensä näkönsä kahdeksi tunniksi.

Ripsiliiman sijasta kynsiliimaa

Megan kertoi Daily Mailille, ettei kosmetologi ollut tehnyt hänelle ihotestiä ripsiliiman sopivuudesta. Kosmetologi ei ollut Meganin mukaan myöskään suojannut hänen alaluomeaan liimalta.

Megan marssi myöhemmin kauneussalonkiin valittamaan kohtelustaan.

– Kun poikaystäväni kysyi, mitä liimaa he olivat käyttäneet, kosmetologi vastasi, että liima oli tarkoitettu kynsille. Nainen pyyteli vuolaasti anteeksi, Megan kertoi.

Megan toivoo, että muut ripsienpidennyksiä ottavat muistaisivat tehdä ihotestin kosmetologin käyttämästä liimasta.

Hyvä maskara parempi vaihtoehto


Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

​​​​​​​BuzzFeedin haastattelema optikko muistuttaa, että ripsienpidennyksen voivat aiheuttaa ärsytystä, punoitusta ja tulehduksia. Ripsien kiinnittämiseen käytetystä liimasta on myös mahdollista saada allerginen reaktio. Pahimmassa tapauksessa ripsienpidennykset voivat johtaa näön menettämiseen – jopa pysyvästi.

Asiakkaan on lisäksi hyvä varmistaa, että kosmetologi pesee kätensä ja käyttää suojahanskoja ennen ripsien laittamista. 

Mikäli silmissään huomaa epäilyttäviä oireita ripsienpidennysten ottamisen jälkeen, kannattaa suunnata nopeasti optikon tai silmälääkärin pakeille.

Kaikista varmimmin ripsienpidennysten mahdollisilta ikäviltä sivuvaikutuksilta välttyy, kun sellaisia ei hanki. BuzzFeedin haastattelema optikko suositteleekin panostamaan ripsienpidennysten sijaan hyvään ripsiväriin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja