Naisen kylkeen aamuyöllä osunut "meteoriitti" olikin vain ihan tavallinen kivi

Vihreänä hohtava meteori bongattiin Yhdysvalloissa 0:09
KATSO MYÖS: Erikoisen vihreänä hohtava meteori tallentui kameralle Yhdysvalloissa.

Ranskalaisnaisen terassille kolahtanut ja häneen osunut meteoriitti saattaakin olla vain tavallinen "maakivi".

Naisen kylkeen osunut meteoriitti ei ollut meteoriitti laisinkaan. Ranskalaisnaisen terassille kolahtanut avaruuskivi tuomittiin asiantuntijoiden toimesta aivan tavalliseksi kiveksi, kertoo Space.com.

Kivi putosi katolle ja osui naiseen

Schirmeckissä asuva nainen kertoi istuneensa terassillaan aamuyöllä kesäkuussa 2023. Hän kuuli äänen katolta, minkä jälkeen pieni kivi pingahti terassille ja osui häntä kylkiluiden alueelle.

Nainen kertoi aluksi luulleensa eläintä äänen aiheuttajaksi. Kiveä hän piti aluksi rakentamisessa käytetyn sementin palana.

– Väri kuitenkin oli väärä, nainen kommentoi. 

Hänelle jäi osumasta mustelma.

Kivi painoi noin 50 grammaa, kertoo Live Science. Se oli musta ja siinä oli terävät reunat. Nainen vei kiven geotieteiden konsulttina ja aiemmin paleogeologian tutkijana toimineelle Thierry Rebmannille, jonka mukaan se muistutti volkaanista kiveä, mutta vaikutti "kuumentuneen ilmakehässä".

Ei ole meteoriitti?

Kaikki eivät kuitenkaan ole avaruuskiven olemuksesta samaa mieltä. Kuva mötikästä paljastaa, ettei kyseessä ole meteoriitti, kertoo pariisilaisobservatorion Jeremie Vaubaillon.

– Kuva näyttää selkeästi, ettei tämä ole meteoriitti. Kivessä on liian paljon kulmia meteoriitiksi, Vaubaillon toteaa.

Meteoriitti hioutuu sileäksi ilmakehässä.

– Kuvitelkaa jääpalaa sulamassa: pian siinä ei ole yhtään kulmaa. Sama asia tapahtuu meteoriitille, kun se läpäisee ilmakehän.

Kivestä uutisoitiin aluksi meteoriittina. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Kiveä avaruusalkuiseksi kuvanneen Rebmanninkin mukaan muiden tulisikin tutkia kiveä, sillä hän ei ole erikoistunut meteoriitteihin. 

Planeetta- ja avaruustieteiden tutkija Richard Greenwood arvioi Daily Mailille, että kivi olisi voinut pudota lentokoneesta, esimerkiksi takerruttuaan sen pyöriin. Geologi Barbara Gollainin mukaan "kivi" näytti teräksen valmistamisessa syntyvältä sivutuotteelta, kuonalta.

Vaubaillonin mukaan meteoriitin osuminen ihmiseen on äärettömän epätodennäköistä, minkä lisäksi se sattuisi huomattavasti enemmän kuin ranskalaisnaisen kuvauksessa; meteoriitti luultavasti lentäisi satojen kilometrien tuntinopeutta. Avaruuskiven olisi pitänyt katolle kolahtaessaan tuottaa vahinkoa.

Vaikka mötikkä todistetusti osui ranskalaisnaiseen, avaruudesta se siis tuskin lennähti. 

Katso myös: Suuri meteoriitti valaisi yötaivaan Englannissa

 

Lue myös:

    Uusimmat