Mainos

Lentokone ilmiliekeissä, mutta ihmiset keskittyvät kahmimaan tavaroitaan – "Alkaa olla jo tapa"

Dubain turmakoneessa olleen matkustajan kuvaama video näyttää, kuinka matkustajat haalivat tavaroitaan mukaansa sen sijaan, että he yrittäisivät poistua palavasta koneesta.

Emirates-lentoyhtiön kone syttyi laskeutumisessa tuleen keskiviikkona Dubain lentokentällä. Erään matkustajan kuvaamalla videolla näkyy täydellinen kaaos lentokentän matkustamossa, kun palavasta koneesta poistumisen sijaan ihmiset keskittyivät haalimaan tavaransa mukaan.

Lentokoneen henkilökunta oli toistuvasti yrittänyt käskeä ihmisiä jättämään tavaransa koneeseen ja poistumaan välittömästi.

Videon kuvannut nainen kuvailee BBC:lle ymmärtäneensä, että matkustajat olivat edelleen hengenvaarassa. Tämä ei kuitenkaan tuntunut haittaavan laukkujaan kahmivia ihmisiä. Videolla kuuluu, kuinka joku puhuu uhkaavassa tilanteessa vain kannettavasta tietokoneestaan.

Evakuoinnin 90 sekunnin sääntö

Lentokoneen valmistajien on jo koneen valmistusvaiheessa osoitettava, että kone on mahdollista tyhjentää täydestä lastista ihmisiä 90 sekunnissa käyttäen vain puolia mahdollisista uloskäynneistä.

– Tutkimusten mukaan 90 sekunnin jälkeen riski matkustamon täyttymisestä palamiskaasuilla kasvaa merkittävästi, ilmailuasiantuntija Ashley Nunes kertoi BBC:lle.

– Evakuointitestit eivät kuitenkaan ota huomioon aikaa, joka kuluu siihen, kun ihmiset yrittävät haalia mukaan matkatavaransa.

Vain hieman puolitoista minuuttia pitkän videon jälkeen osa palavasta koneesta räjähti. Matkustamohenkilökunnan ripeä toiminta kuitenkin esti uhrien syntymisen turmassa.

– Kun onnettomuus sattuu, ihmiset ottavat matkavaransa mukaan kielloista huolimatta. Tämä alkaa olla jo toistuva tapa.

0:21

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.