Näinkö rintaliivit kuuluisikin pukea? Liivivalmistajalta ohje oikeasta tavasta

Alusvaateyhtiö ilmoitti, ettei rintaliivejä koskaan tule kiepauttaa eteen kiinnitettäväksi.

Napsautatko rintaliivit kätevästi kiinni vatsapuolella, ja käännät ne sitten takaisin selkäpuolelle? Toimit väärin, väittää liivivalmistaja.

– On olemassa oikea tapa pukea rintaliivit, Upbra-yhtiö kirjoittaa nettisivullaan.

Ei saa kääntää eteen

Somessa on toki aiemminkin kiistelty oikeaoppisesta pukemistyylistä. Upbran mukaan liivejä ei koskaan tule kiepauttaa eteen kiinnitettäväksi.

– Rintaliivit pitäisi aina kiinnittää takana, jotta et kierrä ja pilaa liivien mallia.

Yhtiön mukaan liivit saa tehokkaimmin kiinni niin, että kumartuu hieman eteenpäin kiinnittäessään niitä selän takana. Kun liivit on saanut kiinni, rinnat kannattaa asetella kuppeihin käsin.

Tyylillä on nimikin: Swoop and Scoop, suomeksi jotakuinkin "syöksy ja kauhaise". Ideana on pitää toisella kädellä kiinni liiveistä ja kauhaista toisella rinta paikalleen niin, että se istuu kupissa kauniisti.

Mielipiteet vaihtelevat: "Ne ovat kyllä tarpeeksi tukevia käännettäviksi eteen"

Asiantuntijat ovat kuitenkin oikeista liivinkiinnitystavoista erimielisiä: oman rintaliivibrändin perustanut Emma Parker kertoi Tyla.comin haastattelussa, että liivit kannattaa pukea tavalla, joka itsestä tuntuu parhaalta.

Hän tosin myönsi myös, että liivien jokapäiväinen kiertäminen kehon eteen kiinnittämistä varten voisi venyttää liivikangasta, tai jopa aiheuttaa repeämän.

– Suurin osa arkiliiveistä on kuitenkin niin jykeviä, että ne kykenevät kannattamaan rintojen huomattavan painon, joten ne ovat kyllä tarpeeksi tukevia käännettäviksi eteen, jos haluat kiinnittää ne niin, Parker huomauttaa.

Katso myös: Näistä merkeistä tunnistat vääränkokoiset rintaliivit!

Lue myös:

    Uusimmat