Testasimme ilmiöksi nousseet sheet maskit – näin kangasnaamiot vaikuttivat: "Edulliseen hintaan nähden näppärä tuote"

Ovatko kalliit kangasmaskit ihonhoidossa hintansa väärtejä? Testissä ilmiöksi nousseet sheet maskit 3:45
Ovatko kalliit kangasmaskit ihonhoidossa hintansa väärtejä? Testissä ilmiöksi nousseet sheet maskit.

Testasimme ilmiöksi nousseet sheet maskit. Kangasmaskit lupaavat kosteuttaa, kiinteyttää ja heleyttää. Lue ja katso, miten sheet maskit toimivat!

Kankaiset kasvonaamiot, sheet maskit, ovat nousseet ihonhoidossa ilmiöksi. Maskit lupaavat kosteutusta, kiinteytystä ja hehkua, mutta millaisia tuloksia niillä saa? Miten maski sopii ihoaan huolellisesti huoltavalle, entä ihonhoitoon rennosti suhtautuvalle? Testasimme!

Tällainen oli testiryhmä

Nainen, 31: "Ihonhoitorutiinini on rento, mallia "käsisaippua ja vesi". Pesun päälle sivelen vähän parempaa rasvaa – jos purkki ei ole tyhjänä. Ennen testiä olen kokeillut epäsäännölisesti joitakin halvempia sheet maskeja."

Nainen, 35: "Olen ihonhoidossa laiska ja menen aina helpoimman kautta. Pesen kasvot iltaisin yleensä vedellä tai pyyhin kasvovedellä, pari kertaa viikossa pesen ne kuorivalla tuotteella. Ihon kosteutus tapahtuu vaihtelevan merkkisellä voiteella tarvittaessa.

Sheet maskeja on tullut aiemmin käytettyä muutamia silloin, kun olen saanut niitä lahjaksi. Itse en osta maskeja, sillä en juurikaan käytä rahaa kosmetiikkaan tai ihonhoitotuotteisiin muutenkaan."

Nainen, 32: "Olen tarkka ihonhoidon kanssa. Minulla on erikseen tuotteet päiväksi ja yöksi. Lisäksi viikoittain käytän kemiallista kuorintaa ja sheet maskeja. Minulla on tietyt luottotuotteen ja olen epävarma kokeilemaan uusia tuotteita rutiineissani. Ihoni on tyypillinen suomalaisen pintakuiva iho, joka rasvoittuu T-alueella. Voimakkaat hajusteet ja aineet ärsyttävät herkästi.

Olen käyttänyt sheet maskeja jo vuosien ajan. Yleensä käytän niitä ennen juhlia tai viikonloppuisin osana hemmottelurutiineja. Vuosien kokeilun tuloksena voin sanoa, että parhaiten toimivat Starskinin sheetmaskit ja erinomaisen hinta-laatusuhteen omaavat It’s Skin -sarjan kangasmaskit (erityisesti honey sopii ennen suurta iltaa ihon kaunistajaksi!).

Katso yllä olevalta videolta kalliimpien maskien testi – miten lupaukset lunastettiin?

31-vuotias testaajamme testasi tyyriimpiä kangasmaskeja ja kysyi asiantuntijalta, mitä aineosia tuoteselosteesta kannattaa etsiä!

Videolla testissä Starskinin ravitseva ja heleyttävä Camellia 2 Step Nourishing & Brightening Mask, Lancomen sileää ihoa, hienompaa rakennetta ja raikasta hehkua lupaava Génifique Hydrogel Melting Mask ‑kangasnaamio sekä Biothermin kosteuttava ja heleyttävä Aqua Flash Mask Pure -naamio.  

Edullisempien maskien testitulokset alta – miten maskit toimivat?

Maski: It'S SKIN, The Fresh Olive Nutrition & Firming Sheet Mask

Testaaja: Nainen, 35

Lupaus: Ravitsee ihoa ja tekee sen napakammaksi ja kimmoisammaksi

Hinta: Noin 2,50e

"Huomaan ennen testiä, että maski on päiväysvanha. Saan maskeja yleensä vain lahjaksi, ja ai miten niin olen laiska käyttämään niitä... Päätän silti käyttää maskin, koska pakkaus on sinetöity ja ehjä.

Pakkauksessa on oliivien kuvia, ja sen on vaalea/ruskea. Itse en ostaisi näin "tylsän" näköistä pakkausta, mutta maski on mainospuheiden mukaan erityisesti ikääntyvälle iholle, joten en taida olla aivan kohderyhmää. Rauhallisesta pakkauksesta syntyy kyllä laadukas mielikuva.  

Itse kangasmaski on valkoinen ja hieman hankala taitella auki. Kangas on pakkauksessa taiteltuna pienehköksi suorakulmioksi, josta kestää hetken löytää "saumakohdat". Lisäksi maski on TODELLA märkä, eli ainakin vaikuttavaa ainetta, oliiviuutetta, vaikuttaisi olevan runsaasti?

Alareunasta maski on kasvoilleni liian pitkä, mutta toisaalta se ei asetu nenänvarren päälle tai nenänpieliin oikein kunnolla niin, että ottaisi kaikkialta kiinni ihoon. Tai sitten en vain osaa käyttää sheet maskeja!

Maskissa on mielestäni hyvä ja raikas tuoksu, josta tulee mieleen "vanhanajan ihorasva", joku lapsuudessa käytetty, paksu voide. Pidän maskia 20 minuuttia, minkä jälkeen hieron lopun voiteen ihoon. Voide imeytyy melko hitaasti, ja iho on pidemmän aikaa hieman nihkeä. En nyt varsinaisesti tiedä, kiinteytyikö iho maskista, mutta ainakin ihon pinta tuntuu käteen pehmeältä ja kimmoisalta.

Iho jää maskin jäljiltä hyvin pestyn oloiseksi, mutta ihon pinnalle syntyy myös lievästi voidemainen, suorastaan kiiltävä pinta, kuin ihon olisi rasvannut saunan jälkeen. Olisiko tuote raskaampi kuin tarvitsen? Kenties se on ikääntyneen ihon tarpeisiin juuri sopiva. Ainakin tuoksu oli hyvä!"

Kouluarvosana maskille: 7

Maski: KOCOSTAR Black Happy Mask

Testaaja: Nainen, 32

Lupaus: Syväpuhdistava, auttaa tukkeutuneisiin ihohuokosiin, epäpuhtauksiin ja rasvoittuvalle iholle

Hinta: 3,90e

"Tämä on ystäväni suosikki. Olen saanut näitä lahjaksi häneltä, mutta en ole jostain syystä kokeillut tätä yhden toisen Kocostarin tuotteen oltua valtaisa pettymys. Maskin luvataan olevan ihoa syväpuhdistava kangasnaamio, joka sopii erityisesti epäpuhtaalle iholle. Ihoni ei ole erityisen epäpuhdas ja pelkään tuotteen olevan liian kuivattava.

Pakkaus on kaunis. Se on musta ja puhuttelee hiilenmustaa sydäntäni. T-alueellani on ollut paljon mustapäitä viime aikoina. En ole varma mistä se johtuu, mutta Black Happy Mask on tuotetietojen mukaan syväpuhdistava kangasnaamio ja on erityisen hyvä apu tukkeutuneisiin ihohuokosiin, epäpuhtauksiin ja rasvoittuvalle iholle. Toivon, että maski auttaisi mustapäihin.

Maski on pakkauksen tapaan musta ja likomärkä, niin kuin asiaan kuuluu. Musta väri johtuu varmaan siitä, että kangasnaamiossa on käytetty Binchotan-hiiltä. Mielikuvat ovat kaikki kaikessa. Iholla maski tuntuu ihanan viilentävältä ja ihoa rauhoittavalta. Todella miellyttävä tuntemus. Kangasmaski on myös kasvoilleni aika passelin kokoinen.

Maski tuoksuu miedosti, mutta ei yhtään epämiellyttävästi. Kangasmaski pysyi viileänä ja rauhoittavana koko käytön ajan. Maskia oli tarkoitus pitää 20 minuuttia kasvoilla. Kissani tosin pelästyi silminnähden nähdessään mustan kangasmaskin naamallani.

Iho tuntui viileältä ja rauhoittuneelta. Yllättäen huomasin, että ihohuokoset olivat toden totta supistuneet ja mustapäät nenänpielillä olivat kadonneet, tai ainakin pienentyneet silminnähden. En usko, että tulos on pysyvä. Ennen isoja juhlia kangasmaski olisi varmasti toimiva.

Maskissa ei sinänsä ollut mitään vikaa. Ainahan tuotetiedot lupaavat kuuta taivaalta, pitää vain olla realistinen, ettei muutaman euron maksava kangasmaski voi muuttaa ihoa täydelliseksi kuin taikaiskusta.

Positiivisesti yllätti, että kangasmaski ei ollutkaan ollenkaan kuivattava ja viilentävä kokemus iholla oli kaikin puolin ihana. Edulliseen hintaan nähden todella näppärä tuote kodin omiin spa-hetkiin. Pidin tästä kangasmaskista niin paljon, että se nousi uudeksi suosikikseni ja aion jatkossa ostaa itsekin lisää."

Kouluarvosana maskille: 9

Maski: Naturel Finland, Aloe Vera Facial Sheet Mask

Testaaja: Nainen, 35 

Lupaus: Kiinteyttää ihoa, vähentää turvotusta ja lupaa jopa parantaa auringon tuottamia ihovaurioita, sillä "sisältää aloe-kasvin uutetta"

Hinta: Noin 1,5e

"Kirkkaanvihreässä pakkauksessa on todella – siis todella – leveästi hymyilevä piirrosnainen maski kasvoillaan. Googlaus paljastaa, että kaikissa sarjan maskeissa on sama hymynaama. Ulkoasu on melko nuorekas, ja hintakin edullinen. Olisiko tämä nuorelle kohderyhmälle?

Maski on valkeaa kangasta ja minulla on (jälleen kerran) vaikeuksia taitella se auki. Maski on hyvin märkä ja aloe veran tuoksu on selkeä. Itse asiassa tuoksua on niin runsaasti, että kasvoille asetettaessa se tuntuu liiankin raskaalta. En kestä tuoksuja hyvin, ja mielestäni tässä aromia on hieman liikaa.

Maskin kangas on kuitenkin kasvoilleni sopivan kokoinen ja se asettuu helposti paikalleen. Aivan nenän molempiin vieriin maski ei ulotu. Maski tuntuu käytön aikana kasvoilla viileältä, vilpoisalta. Tämä olisi varmaan kesäkuumalla ihana!

Poistan maskin 20 minuutin jälkeen. Poskien iho punoittaa hieman, en tiedä, kuuluuko se asiaan vai ei. Ainetta jää maskista iholle runsaasti, mutta se myös imeytyy vauhdikkaasti.

Iho jää maskin jäljiltä viileäksi ja koskettaessa posket ovat ihanan pehmeät. Peilissäkin iho näyttää iltaan asti hyvinvoivalta, kuin kuulaalta ja kirkkaalta. Tälle maskille voisi jopa antaa täydet pisteet, jos tuoksu ei olisi ollut niin voimakas!"

Kouluarvosana maskille: 9

Maski: MISSHA Super Aqua Cell Renew Snail Hydro Gel Mask

Testaaja: Nainen, 32

Lupaus: Virkistää, kosteuttaa, vahvistaa ja ravitsee kaikkia ihotyyppejä

Hinta: 7,90e

"Tiedän, että etanalima on iso juttu erityisesti aasialaisessa kauneudenhoidossa. Itseäni se on jotenkin vain vähän ällöttänyt. Tämä geelimaski on seissyt kaapissani jo vuoden päivät, koska en ole uskaltanut sitä käyttää… Etanalima ei muuten ole virallinen termi, vaan ihan omakeksimäni. Tuotetiedoissa se on etanamusiini.

Pakkaus on neutraali ulkoa. Sisällä maski on kahdessa osassa. Toinen osa on leuan ja suun alueelle ja toinen nenän, otsan ja silmien alueelle. Maski on kääritty monin suojaavin kerroksin. Misshan Super Aqua Cell Renew Snail Hydro Gel Maskia kuvaillaan tuotetiedoissa virkistäväksi geelinaamioksi, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti sekä vahvistaa ja ravitsee kaikkia ihotyyppejä.

Maski tuntuu kostealta ja aika tavalliselta geelimäiseltä kangasmaskilta. Maski on helppo asettaa kasvoille sopivaksi, koska se on jaettu kahteen osaan.

Maski tuoksuu miedosti, eikä miltään ällöttävältä etanan limalta, mitä vähän odotin. Käyttökokemus oli viilentävä, eikä läheskään niin ällöttävä kuin olin odottanut. Kasvoilla tuntui käytön aikana hienoista kihelmöintiä.

Ohjeiden mukaan maskia kuuluisi pitää kasvoilla 20–40 minuuttia. Yli puoli tuntia tuntui minusta kuitenkin liian pitkältä ajalta, maski tuntui kuivalta jo vartin jälkeen. Tämän naamion on tarkoitus rauhoittaa tilapäisesti ulkoisten rasitteiden, kuten kylmän sään, herkistämää ihoa. Tämä siis voisi sopia hyvin pakkaspäivän päätteeksi rauhoittamaan kylmästä ahavoituneita rusoposkia.

Käytön jälkeen iho tuntui tahmealta ja nihkeältä. Vähän yllätyin, ettei tunne ollut pelkästään miellyttävä. En koe tarvitsevani lisää kosteutusta esimerkiksi kosteusvoiteesta tämän maskin käytön jälkeen. Iho ehkä punoitti vähän paikoittain, en ole varma, sopiiko tämä maski minulle.

En pitäisi maskia 40 minuuttia kasvoillani, koska kuivuessaan sen kosteuttavat ominaisuudet kääntyvät itseään vastaan ja minua ihonhoidossa fiksummat ovat kertoneet, että liian kauan iholla kuivunut kangasnaamio imee iholta kosteutta itseensä. Jos aasialaisen kauneudenhoidon innovaatiot kiinnostavat, suosittelen kokeilemaan. Itse en kuitenkaan taida tätä maskia enää jatkossa valita. Maski oli hienoinen pettymys."

Kouluarvosana maskille: 5

Maski: Nivea Natural Radiance 10-minute Sheet Mask

Testaaja: Nainen, 35

Lupaus: Kolme "välitöntä vaikutusta" iholle: hehkua, kosteutusta ja sileyttä. Sisältää argan-öljyä ja sheavoita.

Hinta: 3–4e

"Pakkaus on pinkki ja vaaleanpunainen, kannessa on piirretyn naisen kuva. Ulkoasu on mielestäni sekä kaunis että laadukkaan oloinen. Nivean maski eroaa muista siinä mielessä, että siinä on kaksi kerrosta: läpinäkyvä asetellaan ihoa vasten, minkä jälkeen sininen kerros kuoritaan irti. Lisäksi maskin kerrotaan olevan biohajoava, mikä on pelkkää plussaa!

Jo pakkausta avatessa ulos puskee todella voimakas voiteen tuoksu. Maski on helppo taitella auki, kunhan muistaa varoa, ettei erota sinistä ja läpinäkyvää kerrosta toisistaan jo tässä vaiheessa! Sininen kerros vaikuttaisi paksummalta kuin muiden "yksikerroksisten" maskien kankaat, kenties siksi se on helpompi taitella auki.

Maski on kasvoille sopivan kokoinen ja istuu paikalleen hyvin, mutta kasvoille asetettaessa sen tuoksu on jopa hieman teollinen ja melko voimakas. Saan kuorittua ulomman, sinisen kerroksen irti helposti; jäljelle jää läpikuultava maski. Pakko sanoa, etten oikein ymmärrä, miksi tämä maski on kaksiosainen: maskin asettaminen iholle sujui kuten muissakin maskeissa, minkä lisäksi ulompi kerros täytyi irrottaa.

Kymmenen minuutin käytön jälkeen iho tuntuu viileältä. Maskista jää runsaasti tuotetta, jonka imeytyminen vie hetken. Iho jää kostutetun oloiseksi ja pehmeäksi, jopa hieman nihkeäksi. Peilissä iho näyttää hyväkuntoiselta ja kiiltävältä.

Liekö kyse sitten maskin nostattamista odotuksista, mutta peilistä katsottuna otsakin vaikuttaa hyvin sileältä. Koko illan iho on hyväkuntoisen ja pirteän näköinen. Mielestäni tämä oli hyvä maski, voisin käyttää uudelleenkin."

Kouluarvosana maskille: 8

Maski: Naturel Hydrogel Gold Face Mask

Testaaja: Nainen, 32

Lupaus: Tasoittaa kasvojen juonteita, ravitsee ihoa, vähentää ryppyjä

Hinta: 3,90e

"Tämäkin kasvomaski on seissyt kaapissa jo vuoden päivät. Sain sen lahjaksi. Sen pitäisi sisältää 24 karaatin kultaa. Miksi sitä käytetään ihonhoidossa? Se on minulle mysteeri. Uskoisin sen ehkä tuovan kasvoille kuultoa ja tekevän käytöstä ylellisempää.

Pakkaus ei näytä niin raikkaalta kuin muiden kasvomaskien. Pakkauksessa on kaunis nainen koskettelemassa hellästi kasvojaan, ja sellainen estetiikka ei tunnu olevan enää ihan tätä päivää.

Maski tuntuu kuivalta. Onko tämä maski mennyt pilalle, vai mikä homma? Tiedän, että on kangasnaamioita, jotka eivät ole seerumin kyllästämiä kosteita rättejä. En itse kuitenkaan henkilökohtaisesti välitä tällaisista kuivahkoista geelinaamioista.

Naamio on jaettu kahteen osaan ylä- ja alakasvoille. Sen ympärillä on molemmin puolin suojaavat kalvot, mutta vielä kasvoilla mietin, että onko naamion ympärillä vielä toinen kerros suojaavia kalvoja. Maski ei tuoksu miltään, ehkä vähän joltain muoviselta tai teolliselta.

Käyttökokemus oli epämiellyttävä. Maskia olisi täytynyt pitää 20–40 minuuttia, mutta jouduin ottamaan maskin pois jo vartin jälkeen, koska se ei yksinkertaisesti tarttunut ihoon, eikä pysynyt kasvoillani. Ärsyttävää.

Maski lupasi tasoittaa kasvojen juonteita, ravita ihoa ja vähentää ryppyjä. En nähnyt mitään eroa, ehkä iho kuulsi vähän kauniimmin kuin ennen käyttöä.

Oikeastaan mikään ei yllättänyt positiivisesti. Tämä oli pettymys! Kokemus ei ollut ollenkaan ylellinen. Kaiketi tämä voisi sopia sellaisille, jotka eivät pidä kosteista kangasnaamioista."

Kouluarvosana maskille: 1

Lue myös:

    Uusimmat