Nainen synnytti järkälemäisen vauvan – kuvailee synnytystä: "Tuntui kuin olisin jäänyt kahden rekan alle"

2:01
Yhdysvalloissa on hyväksytty lääke synnytyksen jälkeiseen masennukseen – mutta hinta on kova.

Yhdysvaltalaisnainen kärsi puolisonsa kanssa pitkään lapsettomuudesta, mutta kun onni osui kohdalle, se oli varsin massiivinen, kertoo muiden muassa Women’s Health.

Maaliskuun 12. päivänä newyorkilainen Joy Buckley synnytti ennätyksiä paukuttelevan vauvan. Yli 58-senttinen ja 6,8-kiloinen Harper on suurin Arnot Odgen Medical Center -sairaalassa syntynyt vauva ja mahdollisesti suurin vastasyntynyt New Yorkissa ikinä.

Lähes seitsenkiloisen vauvan synnyttäminen oli äidille raju kokemus. Joy kertoo Women’s Healthille, että hänen sisäelimensä siirtyivät paikoiltaan. Synnytys vaati keisarileikkausta lisätoimenpiteineen, sillä vauva juuttui Joyn sisälle.

Noin puolivuotiaan vauvan kokoisen Harperin synnyttämisen jälkeen Joysta tuntui, kun hän olisi joutunut jyrän alle.

– Tuntui kuin olisin jäänyt kahden rekan alle. Se oli melko väkivaltaista. Hän jumittui rintakehäni alle, Joy kuvailee synnytystä New York Postille.

”Pystyin jälleen hengittämään”


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Silti ilo lapsesta oli suurempi kuin synnytyksen aiheuttama tuska. Lisäksi Joy pääsi vihdoin eroon suuren vauvan odottamisesta aiheutuvista ongelmista.

– Pystyin jälleen hengittämään. Kykenin myös istumaan, eikä minun enää tarvinnut maata kyljelläni koko ajan, Joy sanoo.

Lääkärin ennuste meni pieleen

Harperin syntymä ei ollut itsestäänselvyys. Aiemmin Joylle ja hänen miehelleen oltiin kerrottu, että heillä oli alle 15 prosentin mahdollisuus tulla raskaaksi. Pari kuitenkin yritti lasta sinnikkäästi seitsemän vuoden ajan, ja vuonna 2016 raskaustestiin ilmestyivät odotetut siniset viivat. Joy oli raskaana.

Jo esikoispoika oli viisikiloinen, mutta seitsemänkiloinen pikkusisko pisti vielä paremmaksi.

Samankaltainen sisaruspari asuu myös Yhdysvalloissa Texasissa. Siellä äiti synnytti ensin lähes viisikiloisen vauvan ja sitten tälle liki seitsenkiloisen veljen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja