Nainen, oletko liian älykäs lapsentekoon?

Uusi tutkimus osoittaa, että älykkyyden ja lapsettomuuden välillä on yhteys. Mitä älykkäämpi nainen on, sitä harvemmin hän hankkii lapsia, Daily Mail uutisoi.

London School of Economicsissa tehty tutkimus osoittaa, että naisen halukkuus saada lapsia vähenee neljänneksellä, kun älykkyysosamäärä nousee 15 pistettä. Tutkimuksen johtaja Satoshi Kanazawan mukaan lapsentekohalu vähenee, mitä älykkäämpi nainen on. Tulotaso tai koulutus eivät vaikuttaneet tutkimustuloksiin.

Briteistä tilastoa pitävän Office of National Statisticsin mukaan lapsettomien naisten määrä on melkein kaksinkertaistunut 1990-luvulta. Yksi viidestä 45-vuotiaasta on lapseton ja koulutettujen naisten joukossa lapsettomien määrä on noussut peräti 43 prosenttiin, mikä viittaa siihen, että Kanazawan havainnot ovat oikeassa.

New Yorkin yliopistossa työskentelevä yhteiskuntatieteilijä Nattavudh Powdthavee puolestaan selittää, että lapsien tuoma onni on pelkkää illuusiota, minkä takia niin monet fiksut naiset hylkäävät äitiyden.

– Vanhemmat viettävät suuren osan ajastaan perusasioiden, kuten koulunongelmien, kokkauksen ja pyykkäyksen parissa. Nämä pienet mutta negatiiviset kokemukset vaikuttavat jokapäiväiseen onnellisuuteemme ja tyytyväisyyteemme elämässä, Powdthavee sanoo.

Lapsettomuus aiheuttaa pahennusta

Hollywood-tähdistä vapaaehtoisesta lapsettomuudesta ovat puhuneet ainakin juontaja Oprah Winfrey, 59,sekä näyttelijät Cameron Diaz, 40ja Eva Mendes, 39.Myös BBC-juontaja Kate Humble, 44 ja näyttelijä Helen Mirren,68, ovat kertoneet, ettei lapsettomuus kaduta heitä. Humble päätti jo 14-vuotiaana, ettei hänellä tule olemaan jälkikasvua. Valinta on aiheuttanut pahennusta ympäristössä.

– Ihmiset ovat hyvin tuomitsevia. Aivan kuin tekisin itsekkään ratkaisun kun en halua lapsia, Humble sanoo.

Mendes taas on ilmoittanut, että rakastaa liikaa omaa aikaansa hankkiakseen lapsia.

– Rakastan nukkumista ja huolehdin liikaa kaikesta, Mendes on sanonut.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Lähde: Daily Mail

Kuva: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja