Nainen meikkaa 355 tuntia vuodessa – ja löytää silti ulkonäöstään jotain moitittavaa

Keskivertonainen käyttää vuodessa 335 tuntia kaunistautumiseen, mutta miehet vetävät silti pidemmän korren itsetyytyväisyydessä.

Keskivertonainen käyttää vuodessa 335 tuntia meikin ja kampauksen tekemiseen. Päivässä aikaa kuluu 55 minuuttia. Silti naiset löytävät itsestään paranneltavaa.

Ideal to Real -kyselyssä 2000 aikuista ja 200 teiniä vastasi kysymyksiin ulkonäöstä. Naisista 60 prosenttia löysi ulkonäöstään jotakin moitittavaa, ja asenne näyttää periytyvän: teinitytöistä huikea 78 prosenttia löytää itsestään ulkoisia vikoja. Miehillä tulos oli huomattavasti alhaisempi, 36 prosenttia.

Vastaajat löysivät eniten huomautettavaa vatsastaan, ohenevista hiuksistaan ja ihostaan. Äidit stressaavat ulkonäöstään enemmän kuin lapsettomat naiset, kertoo Huffington Post.

Toisen, Health and Happiness -nimisen selvityksen mukaan miehillä menee muutenkin naisia paremmin: 60 prosenttia vastanneista miehistä koki stressiä vain kerran kuukaudessa, mutta naisista 60 prosenttia stressasi viikoittain. Kyselyyn osallistui 2000 vastaajaa, kertoo verkkojulkaisu pardaphash.com.

Miehet olivat naisia useammin tyytyväisempia painoonsa, kehonsa muotoon ja ulkonäköönsä yleisesti. Myös terveysongelmia oli vähemmän: puolet miehistä ei esimerkiksi kärsinyt päänsäryistä; naisista 64 prosenttia kärsi pääkivusta ainakin kerran kuussa. Selvityksen tekijöiden mukaan naiset ovat miehiä enemmän kiinnostuneita terveydestään, mutta heillä on myös miehiä enemmän ongelmia terveytensä kanssa.


Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat