Nainen kuuli jonkun itkevän yleisessä vessassa – teki jotain todella koskettavaa: "Aina on oikea aika olla ihminen"

Lontoolaisnaisen jakama tarina osoittaa, että tuntemattoman lohduttamisella voi olla suuri merkitys.

Kun julkisella paikalla alkavat kyyneleet valua, yleinen vessa on hyvä paikka mennä päästämään tunteet ulos. Tietysti pakopaikkaan liittyy aina riski tulla kuulluksi, sillä vessojen seinät eivät ole tunnettuja ääneneristyskyvyistään.

Mutta mitä tehdä, jos kuulee tuntemattoman ihmisen itkevän yleisessä vessassa? Twitter-käyttäjä Agnes, Grazia Dailyn tietojen mukaan sukunimeltään Frimston, keksi koskettavan ratkaisun. Naisen kertomus kohtaamisesta on kehkeytymässä viraalihitiksi.

"Kiusallinen" kysymys johti koskettavaan kohtaamiseen

Agnes aloittaa twiittisarjansa kertomalla olleensa vessassa, kun tuntematon nainen ryntäsi toiseen vessakoppiin itkemään. Omien sanojensa mukaan Agnes kysyi kiusallisesti kovalla äänellä, oliko naisella kaikki hyvin ja halusiko hän puhua asiasta tai halata.

Tuntematon nainen osoittautui vastaanottavaiseksi avulle.

”Hän itki, koska ikävöi kuollutta äitiään. Ja hän halusi halauksen.” Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Lisää apua oli tulossa. Agnes päätti peittää tuntemattoman surijan pissaamisesta kuuluvat äänet lukemalla hänelle runon. Runon nimi on osuvasti ”To the Woman Crying Uncontrollably in the Next Stall” (vapaasti suomennettuna ”Naiselle, joka itkee hillittömästi viereisessä kopissa”), ja sen on kirjoittanut Kim Addonizio.

”Kun hän tuli ulos, hän kysyi nimeäni ja puhelinnumeroani, ja koska on hyvin vaikeaa sanoa ei äitinsä kuolemaa itkevälle naiselle, kerroin ne hänelle.”Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Grazia Dailyn mukaan runo on tunnettu järkyttyneitä naisia rauhoittavasta voimastaan ja se tehosi tälläkin kertaa.

Kiitollisuus palkitsi avunantajan

Ei kulunut kauaakaan, kun Agnes jo sai tekstiviestin vessassa itkeneeltä naiselta. Nainen kertoi, ettei koskaan unohtaisi Agnesin suljetun oven läpi kantautuvaa ääntä.

”Joten oletan opetuksen olevan, että pyytämättömissä runoissa on voimaa itkeviin tuntemattomiin henkilöihin?”Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Agnes kertoo, että kohtaaminen valmisteli häntä tulevaan hankalaan viikkoon. Lisäksi hän on harvoin törmännyt tilanteeseen, johon ”To the Woman Crying Uncontrollably in the Next Stall” -runon ääneen lausuminen sopisi yhtä hyvin.

Surevaa saa lohduttaa

Agnesin kertomuksesta on kehkeytymässä kovaa vauhtia viraalihitti. Jo alle päivässä tarinan aloittava twiitti oli saanut jo yli 20 000 tykkäystä ja 3 800 jakoa. Grazia Dailyn lisäksi Agnesin hyvästä teosta on uutisoinut esimerkiksi Mirror.

Agnesin tarinan inspiroimana monet muutkin Twitter-käyttäjät ovat jakaneet omia kokemuksiaan tuntemattomien surijoiden kohtaamisesta.

”Koditon mies, jolle puhuin säännöllisesti silloin tällöin, juoksi kerran tien yli tarkastaakseen, olenko kunnossa, sillä en ’näyttänyt itseltäni’. Hän oli oikeassa – sillä en ollut kunnossa –, ja tuollainen ele ihmiseltä, jolla ei ollut mitään, merkitsi minulle todella paljon. On aina oikea aika olla ihminen.” Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

”Istuin kerran puistossa tuntien itseni äärimmäisen surulliseksi (huolimatta kodista, työstä, perheestä ja niin edelleen), kun koditon nainen tuli luokseni ja kysyi, oliko minulla kaikki kunnossa. Pillahdin itkuun ja hän puhui minulle noin puolen tunnin ajan. Se tuo minulle edelleen henkistä tyydytystä.”Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Eli kenties tarinan todellinen opetus on, ettei tuntemattomia ihmisiä pidä pelätä lohduttaa. 

Lue myös:

    Uusimmat