Nainen halusi suojella lapsiaan ja vei miehensä aseet poliisille, joutui itse syytteeseen – lainsäätäjä älähti

Floridalaisnainen pidätettiin murtauduttuaan asumuserossa olleen miehensä asuntoon ja luovutettuaan asekokoelman poliisille. Pidätys sai aikaan vastalauseita Yhdysvaltain kongressissa asti.

Naista syytetään aseellisesta murrosta ja varkaudesta. Pidätetyn naisen ja hänen miehensä välillä on käynnissä avioeroprosessi, ja pariskunta asuu erillään. Nainen on myös useasti hakenut lähestymiskieltoa miehelleen.

Päivää ennen asuntomurtoa mies pidätettiin väkivaltaisesta käytöksestä oikeudessa pidetyn avioerotapaamisen jälkeen, kun hän kiilasi vaimonsa auton ulos tieltä.

Nainen kertoi pelkäävänsä henkensä ja lapsiensa puolesta ja ilmeisesti siksi kävi anastamassa aseet luovuttaakseen ne poliisille. 

Ei lupaa mennä asuntoon

Vaatimus naisen syyttämisestä tuli aviomieheltä. Hänen asianajajansa mukaan vaimolla ei ollut lupaa mennä miehen asuntoon.

Vaimo onkin myöntänyt menneensä asuntoon ilman miehensä lupaa. Naisen asianajajan mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole varkaus, sillä nainen luovutti anastamansa aseet viranomaisille.

Tapaus on herättänyt huomiota Floridan lainsäätäjissä asti. Orlandolainen kongressiedustaja Anna Eskamani vaatii oikeutta luopumaan syytteistään pidätettyä naista kohtaan.

Eskamanin mukaan nainen vain haki apua ja suojeli lapsiaan. Eskamanin mukaan väkivaltaa suhteessa kokeneen naisen syyttäminen varkaudesta olisi ”huono ennakkotapaus”.

Naisen hyväksi on myös pantu pystyyn varainkeruukampanja, jolla on saatu kasaan useiden tuhansien eurojen summa oikeus- ja elämiskustannuksien kattamiseksi.

Oikeus ei ole vielä päättänyt, luopuuko se naisen syytteistä.

Lähteet: BBC, Fox News

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja