Nancy Pelosin tietokoneen varastamisesta epäilty nainen ilmiantoi itsensä poliisille – väittää myyneensä koneen Venäjälle

1:44
Video: Epäilty nainen ilmiantoi itsensä.

Riley June Williams, 22-vuotias pennsylvanialainen nainen antautui eilen poliisille. Häntä epäillään Yhdysvaltain edustajainhuoneen puheenjohtajan Nancy Pelosin tietokoneen varastamisesta kongressiin tunkeutumisen yhteydessä. Asiasta kertoo The New York Times.

Williams nähdään kongressissa kuvatuilla videoilla puhemies Pelosin huoneessa. Videoille tallentui, kun hän otti Pelosin tietokoneen tai sen kovalevyn. 

Oikeusministeriön lausunnossa Williamsia syytetään tunkeutumisesta kongressiin, kongressin toiminnan häiritsemisestä ja häiriökäyttäytymisestä. 

Koneen olinpaikasta ristiriitaista tietoa

Williamsin entinen poikaystävä ilmiantoi naisen FBI:lle. Hän otti yhteyttä liittovaltion poliisiin kertoakseen, että tunnisti ex-tyttöystävänsä videoilta. 

Poikaystävä kertoi poliisille, että Williamsin aikomuksena oli myydä tietokone ystävälleen Venäjällä, joka voisi myydä koneen eteenpäin Venäjän tiedustelupalvelulle.

Reuters uutisoi aiemmin, että koneen myyminen olisi epäonnistunut. 

Williams kuitenkin kertoi entiselle poikaystävälleen, että hän oli jo onnistunut myymään tietokoneen.

Koneen todellisesta olinpaikasta ei ole kerrottu julkisuuteen. 

Poliisikuulusteluissa selvisi, että Williams matkusti Washingtoniin isänsä kanssa osoittamaan mieltään vaalien tuloksista. Mellakoiden jälkeen he ajoivat yhdessä takaisin Pennsylvaniaan. 

Williamsin äiti kertoi poliisille, että tämän jälkeen Williams karkasi kotoa ja poisti sosiaalisen median tilinsä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja